• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Radnički postojati sledeće sezone?

Autor mondo.rs

"Optimista sam, ne pesimista, ali neke stvari moraju konačno da se znaju", rekao je prvi čovek Kragujevčana, Ivan Grujin, upitan da li će klub nastaviti da se takmiči.

 Hoće li Radnički postojati sledeće sezone? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle sezone prožete velikim finansijskim problemima, trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić nagovestio je svoj odlazak iz kluba.

"Ovako se finansijski ne može. Ekipa ne može da se održi na okupu", izjavio je on u utorak, posle eliminacije od Partizana iz plej-ofa.

Kragujevčani su se cele sezone borili sa problemima koji se ne odnose na igru. Krajem novembra, ostali su bez najboljeg centra Muftaua Jarua, koji je doslovno pobegao iz grada, iako je bio isplaćen.

U završnici sezone, protiv Partizana, Radnički nije mogao da računa na Savu Lešića, koji je napustio klub uoči polufinalne serije protiv šampiona.

Na oproštaju od "Jezera", igrači su dobili veliki aplauz. Jasno je da mnogi od njih neće sledeće sezone igrati na istom mestu, u istom dresu.

Pred klubom su dani velikih izazova, jer će morati da ispuni i neizmirene obaveze prema igračima. Isto tako, ima obavezu i da plati kotizaciju za učešće u ABA ligi 150.000 evra, kao četvrtoplasirani tim na tabeli uoči domaćeg plej-ofa.

"Slažem se sa našim trenerom da ovako više ne može. Naravno da ne može, a u prvom redu se odnosi na neke ljude koji su bili uz nas, ali nisu dali očekivanu podršku", preneta je na klupskom sajtu izjava predsednika kluba, Ivana Grujina.

On je istakao da će rukovodstvo Radničkog do kraja juna morati da zna da li za taj klub ima mesta u Kragujevcu.

"Ne mislim to samo deklarativno ili u smislu želje, jer, stvarne mogućnosti su nešto sasvim drugo. Ne reketiramo državu kada apelujemo na neku vrstu pomoći. Samo da ne ostane po starom, da je nekom majka, a nekom maćeha".

"Optimista sam, ne pesimista, ali neke stvari moraju konačno da se znaju. Pre odlaska na odmor glavna nam je stvar da obezbedimo novac za kotizaciju za ABA ligu, kao da inicijativa za njeno ukidanje ne postoji", objasnio je Grujin.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC