• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Spursima prva meč lopta

Autor mondo.rs

San Antonio slavio još jednom na gostovanju u Majamiju, poveo sa 3:1 u finalnoj seriji i stekao priliku da već u nedelju osvoji šampionski prsten na svom parketu.

San Antonio čeka titulu od 2007. i, po svemu sudeći, izgleda da je došlo vreme da se ponovo popne na tron.

Spursi su posle fantastične šuterske večeri u trećoj utakmici finala, u četvrtom meču odigrali gotovo besprekorno u odbrani i zahavljujući tome stigli do prve meč lopte - 3:1.

Slavili su sa 107:86 (26:17, 29:19, 26:21, 26:29), dozvolivši rivalu da u prvom poluvremenu postigne tek 36 poena.

"Razbili su nas. odsigrali smo dve loše utakmice sa katastrofalnim počecima, a oni su došli i odigrali odlično, mnogo bolje od nas. To je tako jednostavno", izjavio je Lebron Džejms posle drugog poraza pred domaćom publikom.

...
Izvor: YouTube

Kavi Leonard bio je opet jedan od ključnih ljudi za pobedu, jer je pronašao pravu matricu za prolaze protiv velikog Lebrona Džejmsa - upisao je 20 poena, uz 14 skokova i tri asistencije.

Ipak, drugi meč na Floridi zauvek će pamtiti Tim Dankan, koji se upisao u istoriju.

Postao je igrač sa najviše minuta u istoriji NBA plej-ofa, ukupno 8.869, čime je prestigao do sada neprikosnovenog Karima Abdula Džabara, a onda je upisao "dabl-dabl" učinak, i to 158. i na večnoj listi prestigao je legendarnog Medžika Džonsona.

Dankan je duel završio sa 10 poena i 11 skokova, Toni Parker zabeležio je 19, a Peti Mils 14 pogodaka.

Podatak da su se do polovine druge četvrtine svih devet igrača gostujuće ekipe upisali među strelce (a do kraja i preostala četvorica kojima je Greg Popović ukazao šansu) dovoljno govori koliko su bili motivisani i orni da naprave ključni korak u četvrtom finalnom meču.

"Zadovoljan sam kako je ekipa odigrala u Majamiju. Sada moramo da se vratimo kući i odigramo isto ili još bolje nego na prethodna dva meča", zna "recept" Greg Popović.

...
Izvor: YouTube

Na drugoj strani, branioce trofeja predvodio je Lebron Džejms, koji je uprkos nekim stomačnim tegobama upisao 28 poena, osam uhvaćenih lopti i dve asistencije, Kris Boš postigao je 12 pogodaka, a Dvejn Vejd završio je duel sa 10 ubačenih poena, uz četiri asistencije.

Posle najlošijeg šuterskog poluvremena Majami, tačnije Lebron, krenuo je u trećem kvartalu da popravi sve što se popravljati može. Sam protiv svih! U tom delu igre zabeležio je čak 19 poena od ukupno 21 njegovog tima, smanjio je zaoststak na "minus 13", ali samo na kratko, jer je San Antonio posle njegove minijature ponovo dodao gas i vratio se na "plus 20".

Peti meč finalne serije, odnosno prva od tri meč lopte za Spurse da se dokopaju petog trofeja u istoriji, na programu je u nedelju u San Antoniju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC