• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Još mogu da osvajam trofeje!

Autori mondo.rs Autori Agencije

Trener Partizana najavio uzbudljive derbije u finalu plej-ofa: "Nema favorita"... "Želim poštene i hrabre sudije"... "Ko to hoće da odem i da se rasproda tim?"

 Vujošević: Još mogu da osvajam trofeje! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Duško Vujošević smatra da je Partizan u dosadašnjem toku sezone ostvario bolje rezultate od Crvene zvezde Telekom, ali da će konačan sud o uspešnosti dati finale plej-ofa Superlige.

"Kup smo svesno prepustili, a Evroliga je nešto posebno. Predstavljajući grad i državu, pobedili smo osvajača Evrolige, Makabi, kao i učesnika Fajnal fora, CSKA iz Moskve. Poraz od Cedevite 'na jednu loptu' u polufinalu ABA lige značio je da nismo ostvarili ambicije, ali te ambicije nisu bile objektivne", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

"Konačan sud o sezoni daće finale Superlige, iako je devalvirana".

Trener crno-belih nada se da će finale proteći u sportskoj atmosferi, da se u Pionir neće ulaziti bez karata, ali i da će sudije svoj posao obaviti pošteno, iako u neke od njih nema poverenja ("Obrknežević, Glišić, a od ove sezone i Maričić").

"Želeo bih poštene sudije, kod kojih ne postoji tendencija i koje razmišljaju samo o terenu. Želeo bih da pokažu hrabrost i čvrstinu. Molim i rukovodsto lige da ne potpada pod pritisak svih nas".

Vujošević je veći deo konferencije uoči finala posvetio finansijskom stanju u Partizanu i svemu što se događalo tokom prethodnih godinu dana.

"Nisam čovek koji mrzi Crvenu zvezdu, niti bilo koga tamo, samo se borim za svoje
dostojanstvo i dostojanstvo kluba koji vodim. Nekoliko puta sam obrazlagao finansijsku situaciju i veliku besparicu u odnosu na neke druge, ne u nameri da njima smanjim budžet, već da se nama poveća", rekao je Vujošević.

On je naveo da je za dve godine od povratka u Partizan primio samo četiri plate i da živi od onoga što je zaradio kao trener CSKA.

"Nisu svi igrači kao (Aleksandar) Pavlović, koji imaju neku zaradu od ranije... I sad ja treba da ćutim i da umiranje Partizana prođe nemo".

Trofejni trener naveo je da mu se ne dopada to što su se tokom sezone u medijima "forsirale" priče o povredama igrača Partizana, o tome kako on hvata igrače za vrat... U svemu tome prepoznao je nameru da se "Partizan eliminiše".

"Da li ste željni da odem, da se rasproda tim i da se srpska košarka svede na jedan klub? Koji to partizanovci žele da odem? Sigurno ne ovi koji dolaze u dvoranu..."

"Nedavno je Miroslav Nikolić rekao da smo za stanje u srpskoj košarci krivi i Čović i ja. Možda je to rekao zato što ima svih šest poraza od nas ove sezone... Ima dosta ljudi koji su zabrinuti za moje zdravstveno stanje, ali poručio bih im da još mogu da motivišem igrače i osvajam trofeje".

Vujošević je izjavio da u finalu, koje se igra do tri pobede, nema favorita, ili da su "obe ekipe favoriti".

"Uvek kad se sreću Partizan i Zvezda, to su utakmice od posebnog značaja, kojima i navijači i igrači dva tima prilaze emotivno. Treba ipak nastojati da se zadrža mirna glava, pogotovo kada je u pitanju finale".

Partizan je domaćin prve (subota, 20.00) i treće utakmice (četvrtak), a Zvezda druge (utorak, 20.00).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC