• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona zvanično potvrdila: Ništa od Evrolige

Šampion ABA lige zbog teške finansijske situacije u klubu odustao od povratka u Evroligu. O problemima "vukova" govorio gradonačlenik Zagreba Milan Bandić.

 Cibona zvanično potvrdila: Ništa od Evrolige Izvor: MN Press/arhiva

Izvor: MN Press/arhiva

Crvena zvezda Telekom gotovo sigurno će sledeće sezone biti direktan učesnik Evrolige. Iako je kroz takmičenje u ABA ligi izborila kvalifikacije za elitno takmičenje, šampion regiona Cibona odustao je od nastupa u Evroligi i to da mesto pripašće crveno-belima.

Pod euforijom uspeha sa završnog turniru Jadranske lige u Beogradu, iz Cibone i Zagreba od aprila meseca najavljivali su sigurno učešće u najjačem evropskom klupskom takmičenju, što bi ujedno značio i povratak nekadašnjeg šampiona Evrope u elitu.

 Međutim, ispostavilo se da su želje jedna, a realnost potpuno druga priča. Kako se bližio rok za licenciranje sve je jasnije bilo da "vukovi" neće uspeti da obezbede finansijska sredstva.

Klub već godinama grca u dugovima i sastavlja kraj sa krajem. O ovom problemu javno je govorio i gradonačelnik Zagreba Milan Banić.

"Ako bismo išli u Evroligu samo da učestvujemo i da budemo vreće za nabijanje, onda sam protiv toga da Cibona igra elitno takmičenje. Radije sam da to bude neko drugi. Želim zdravu Cibonu, domaće igrače na duge staze.. i po cenu da ne igramo Evroligu. To nije veliki problem. Šta znači igrati u Evroligi? Šta je Cedevita imala prošle sezone? Ništa. Samo je imala trošak od milion evra, minimum. Imamo mi važnijih stvari u životu nego plesati jedno leto, statirati i biti vreća za nabijanje", ponovio je prvi čovek glavnog grada Hrvatske.

"Mi ne želimo da učestvujemo u nečemu što neće imati nikakvog efekta. Nemamo zato mandat, nemamo ni milion evra da bacimo u jamu. Veći problem su dubioze koje su se slagane zadnjih 10-15 godina. Najbolje je da se krene od početka. Cibona tu ima šansu", stava je Bandić.

On nije rekao da je odluka o istupanju Cibone iz Evrolige konačna, ali je u među vremenu stiglo saopštenje u kojem se potvrđuje pisanje MONDO o odluci "vukova" da ne budu učesnici Evrolige za sezonu 2014/2015.

"Posle pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, rukovodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je da donese odluku o odustajanju od takmičenja u Evroligi sledeće košarkaške sezone", stoji u saopštenju iz Savske.

Bandić je naglasio da je opstanak Cibone doveden u pitanje.

"U ovim trenucima se sabiraju svi dugovi Cibone i mi ćemo doneti odluku u roku od sedam dana šta ćemo dalje. Hoćemo li u stečaj ili povući radikalnije mere. Nema više deljenja nezarađenog i nema više honorara za nerad. Tu moramo da podvučemo crtu. Zatekli smo Cibonu u dugovima od preko 100 miliona kuna (oko 15 miliona evra). Sanirali smo oko 60 miliona i ostaje još oko 40 miliona raznih obaveza", rekao je gradonačelnik Zagreba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC