• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Pobedi ili idi kući!

Autor mondo.rs

"Na nama je da ih pobedimo jednom, a tek onda možemo da razmišljamo o sledećoj utakmici", konstatovao Zvezdin Amerikanac posle poraza u meču broj tri.

 Nelson: Pobedi ili idi kući! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Demarkus Nelson jedan je od košarkaša Crvene zvezde koji su i prošle godine učestvovali u finalu plej-ofa i gledali Partizan kako pred Delijama podiže šampionski pehar.

Crno-beli su poslednje dve sezone odbranili titule pred navijačima večitog rivala: 2012. u Železniku, a 2013. u Pioniru. Šansu da to ponovo urade imaće u subotu, u četvrtoj utakmici serije, u kojoj su u četvrtak stekli prednost - 2:1.

Kao i u drugom meču, igrači Duška Vujoševića našli su način da odigraju bolje u kontinuitetu od protivnika, da sačuvaju vođstvo u drugom poluvremenu i da zrelijom igrom u odlučujućim momentima ostvare trijumf 77:67.

Ako to urade i u subotu, postaće šampioni 13. uzastopni put.

"Situacija je takva da moramo da pobedimo. 'Win or go home'. Imamo jednu utakmicu i moramo da ostvarimo pobedu. Neophodno je da se koncentrišemo, da se oporavimo i pripremimo", rekao je Demarkus Nelson novinarima posle poraza u četvrtak.

DOBRI I LOŠI ŠUTEVI

Crveno-beli će u pripremi sledećeg meča pokušati da proniknu u koren očajnih šuterskih izdanja, o čemu je u četvrtak uveče govorio kapiten Marko Simonović.

"Trojke su nešto na šta ćemo morati da obratimo pažnju. Nije u pitanju broj šuteva za tri poena, već vrsta tih šuteva. Moramo da razdvojimo one šuteve koji su bili dobri od onih koji nisu, da shvatimo kada mora da se šutne, a kada ne. Oni dosta udvajaju u odbrani, pomažu jedni drugima, sprečavaju prodore i tu moramo da pronađemo pravog igrača u napadu, koji će uputiti dobar šut".

 On nije želeo da aktuelno finale poredi sa prošlosezonskom serijom, koju je Partizan okončao ubedljivim trijumfom u crveno-belom Pioniru, u četvrtoj utakmici.

"Situacija nije ni blizu toj. Prošle sezone smo imali četvoricu igrača koji su igrali po 35-37 minuta. Nismo imali ceo tim. Sada je drugačije. Oni su dobar tim, a na nama je da odgovorimo".

Ipak, sada je pritisak potpuno na košarkašima Zvezde. Crno-beli su stekli dve "meč lopte", mada bi druga bila isto to i za crveno-bele. Ali, pred narednu utakmicu je jasno ko je sateran uza zid.

"Nijednu utakmicu ne doživljavam kao pritisak, već kao još jedan izazov. To sam ja i tako razmišljam. Morate da uživate u izazovu. Pokušao sam da pričam sa ekipom, da utičem na saigrače. Pred nama je težak test, neće biti lako. To je izazov..."

"Ali, ne mislim da smo pod pritiskom. Na nama je da ih pobedimo jednom, a ako to uspemo, onda ćemo da razmišljamo o sledećoj utakmici", rekao je Nelson, pa dodao:

"Ne razmišljam kao da je potrebno da ih pobedimo dva puta. Potrebno je da ih pobedimo jednom. Druga utakmica nam nije garantovana. Moramo da pobedimo prvu".

Posle utakmice pauze zbog tuče sa Nikolom Milutinovim, američki plejmejker ponovo je imao priliku da pomogne saigračima na parketu. Prema sopstvenom priznanju, nije bio posebno motivisan da vraća neke "dugove"...

OK I BEZ PUBLIKE

"Zapravo i nije bio problem igrati bez publike. Bez obzira na to, bilo je mnogo energije na parketu. Ono malo ljudi koji su bili u hali su takođe navijali i meni uopšte nije bilo neobično".

 "Finale je, nije potreban dodatni motiv. Igramo za titulu. Bilo mi je teško da gledam ekipu dok igra drugu utakmicu, a ja ne mogu da nastupim... Uvek postoji prostor za napredak. Mnogo stvari smo mogli drugačije da uradimo i tada i u trećem meču. Sada moramo da se pripremimo za subotu".

Timovi će imati malo vremena za odmor i pripremu, pošto je razlika između početaka treće i četvrte utakmice tačno 48 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC