• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković za MONDO: Možda odem iz Vršca

"Ne žuri mi se nigdje, ali ako bude dobra ponuda, možda ću otići", kaže Marković. Marjanović misli da će i sledeće sezone igrati za Hemofarm.

 Marković za MONDO: Možda odem iz Vršca Izvor: MONDO

Hemofarmov tandem, Boban Marjanović - Stefan Marković, nalazi se u žiži interesovanja srpske košarkaške javnosti.

Mladi su, perspektivni, a već "A" reprezentativci Srbije. Uz to, glasno se priča kako su interesantni "vječitim rivalima" Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Obojica su učestvovala na "Ribok evro kampu" u Trevizu, gdje su bili pod budnim okom NBA skauta. Marjanović i Marković su za MONDO pričali o nastavku karijere, povlačenju sa drafta, Evropskom prvenstvu u Poljskoj...

Na početku nas je najviše zanimalo gdje će igrati sledeće sezone.

"Ja imam ugovor sa Hemofarmom na još godinu dana, ako bude nekih promjena saznaćete. Ne žuri mi se nigdje, ali ako bude dobra ponuda, možda ću otići. Želja mi je da osvajam trofeje u nekom jačem takmičenju", rekao je Marković.

Na isto pitanje, sličan odgovor 30 centimetara višeg klupskog druga.

"Imam ugovor sa Hemofarmom i najvjerovatnije i sledeće sezone ostajem tamo", jasan je Marjanović.

Puno prašine se ovih dana podiglo oko Marjanovićevog povlačenja sa drafta.

"Mislim da ću ovde odigrati još bolju sezonu, u još boljem ritmu, sa više 'cijelih' utakmica, bez oscilacija. Tako da se nadam da će skauti obratiti više pažnje na mene. Mogu da sačekam još jednu godinu i zaslužim bolji plasman na draftu. Samo zato sam povukao prijavu", rekao je Marjanović, kojem je Vlade Divac po završetku SP za juniore u Novom sadu prorekao veliku karijeru.

Priliku da se uvjere u kvalitete dvojca iz Vršca, NBA skauti su imali prošle nedelje u Trevizu.


"Hala je bila prepuna kada smo igrali utakmice. Ja mislim da je u Trevizu bila prilično jaka konkurencija. Biće 'čupavo' na draftu, a meni je drago da sam bio na kampu. Ići ću tamo i sledeće godine. Biće i neki novi momci, nova konkurencija, novo iskustvo", kaže Marjanović.

I Marković i Marjanović su na širem spisku selektora Srbije Dušana Ivkovića za Evrobasket.


"Nisam opterećen time da li ću ući među 12. Ako ne budem, ostaće mi trening sa vrhunskim igračima i trenerom kakav je Ivković. Svaki boravak u reprezentaciji može samo da koristi", smatra perspektivni plejmejker, koji je bio učesnik EP 2007. u Španiji i tamo imao solidnu minutažu.

"Daću sve od sebe da uđem u konačan sastav. Sada idem na odmor do 13. jula, pa onda kreću obaveze u reprezentaciji", dodao je Marjanović, koji je ljetos na "Dajmond bolu" u Kini igrao protiv slavnog Jao Minga.

"Iskreno, više muke sam imao sa nekim centrima iz srpske lige nego sa Mingom. Ali igrati protiv njega je stvarno dobar 'filing'. Dosta je dobar i potpuno je drugačije gledati ga na TV-u i stati pored njega. Sjećam se da sam potrčao da ga dodirnem čim sam ga vidio na terenu".

(Nemanja Babić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC