• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdane, srećan ti draft!

Najbolji pojedinac finala srpskog plej-ofa, u utorak putuje u SAD, gde će dva dana kasnije prisustvovati tradicionalnoj NBA "pijaci" mladih igrača.

 Bogdane, srećan ti draft! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović nema mnogo vremena da slavi novu Partizanovu titulu prvaka Srbije, kojoj je dao nemerljiv doprinos, pogotovo u poslednje tri utakmice finala protiv Crvene zvezde Telekom.

Reprezentativni bek već u utorak ujutru, u društvu agenta Aleksandra Raškovića ("Wasserman Media Group"), leti za Los Anđeles, odakle će se u četvrtak vratiti na istočnu obalu SAD.

"NBA JE MOJ CILJ"

"Za NBA sam se spremao ove dve godine, to sanjam i to mi je životni cilj. Naravno da mi to nije jedina opcija, ali ako mi se zaista ukaže šansa, oprobao bih se tamo. Mislim da sam spreman", rekao je Bogdanović u razgovoru za navijački forum "Vip portal".

 Dvorana Bruklin Netsa, Barklis centar, u noći između četvrtka i petka po evropskom vremenu će biti poprište NBA drafta, po svim procenama najkvalitetnijeg u poslednjih 10 godina.

"Wasserman Media Group" pored Bogdanovića zastupa neke od velikih koledž zvezda, kao što su Džabari Parker, Žoel Embid, Markus Smart...

Ta trojica igrača lako bi mogla da se nađu u "Top 5" pikova, ali otom-potom, igrač koji nas u ovom trenutku najviše interesuje je Bogdan Bogdanović.

"Bogdan je napornim radom sa trenerom Duškom Vujoševićem i zahvaljujući šansi koja mu je pružena u Partizanu, došao do toga da prikazuje kvalitetne partije u kontinuitetu, što se najbolje moglo videti u finalu plej-ofa. Ima potencijal da postane veliki igrač i 'Wasserman Media Group' je uverena da će neki od NBA timova znati da prepozna njegove kvalitete i kasnije da ih iskoristi", rekao je za MONDO Aleksandar Rašković.

U "štabu" najboljeg mladog igrača Evrolige trenutno razmišljaju samo o draftu, a tek od petka bi, eventualno, moglo da bude reči o povratku u Evropu na još godinu dana, u zavisnosti od momentalnih potreba NBA tima koji ga izabere.

Američki specijalizovani sajtovi koji se na tzv. "mock draftovima" bave prognozama drafta, Bogdanoviću predviđaju da će biti izabran krajem prve ili početkom druge runde, uglavnom do 35. pozicije.

"To su privatne prognoze nebitnih tipova", kategorično će Rašković.

"Postoji grupa od desetak igrača koji će biti izabrani na početku, a potom sledi njih 17-18, sa kojima može da bude svašta. To je nemoguće predvideti", dodao je renomirani agent.

Od Srba se za draft priprema i Nemanja Dangubić, koji je već šest-sedam dana u SAD, dok Vasilije Micić i Nikola Jokić kod kuće čekaju vesti sa druge strane Atlantika. Sva trojica su članovi Mega Vizure i klijenti "Beobasketa".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC