• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Mitrović: A, što da ne čestitam Partizanu?

Krilni centar Crvene zvezde Telekom podsetio je sve svojim gestom nakon finala da je košarka (samo) sport. Ne želi da bude istican zbog toga.

 Luka Mitrović: A, što da ne čestitam Partizanu? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Na završetku finalne serije plej-ofa, obeležene velikom tenzijom, tučom na parketu, ubacivanjem stolica, petardi i kovanica sa tribina, krađom trofeja i drastičnim kaznama, jedan košarkaš Crvene zvezde Telekom vratio je priču o košarci u sportske okvire.

Posle poraza svog tima u četvrtoj utakmici serije, Luka Mitrović otišao je u svlačionicu Partizana, u njoj pružio ruku rivalima i čestitao im na trijumfu. Na način kojim je prošle sezone njegov saigrač Majkl Skot takođe otišao kod Vladimira Lučića i rekao mu da je veliki igrač, krilni centar crveno-belih odao je priznanje novom-starom šampionu.

U razgovoru za MONDO, tokom prvih dana odmora od sezone, istakao je da nije otišao među crno-bele da bi se pisalo o njemu, već zato što je osetio potrebu da to uradi.

"U Partizanu imam dosta prijatelja, bivših saigrača i iz reprezentacije i osetio sam potrebu da im čestitam. Daleko od toga da sam uradio to da bi se pričalo o tome i da bi se isticalo. Postupio sam najiskrenije, to sam video kao potpuno normalnu reakciju i nadam se da će se situacija unormaliti nakon ove tri utakmice, u kojima smo pokazali svima da može da se igra i u takvim, zdravijim uslovima", rekao je Mitrović.

Najtalentovaniji košarkaš Crvene zvezde konstatovao je da je situacija nastala tučom u prvom meču, pobedom Zvezde u igri "pet na tri" i nagoveštajem odustajanja Partizana, uticala i na svlačionicu crveno-belih.

"U finišu sezone, kada se igra finale, kada bi trebalo da se stavi tačka na celu sezonu, pričalo se o svemu, a samo ne o sportu i košarci. Nama je stvarno bilo dosta toga. Pretpostavljam da je tako bilo i u protivničkom taboru. Koliko god smo hteli da se isključimo, nije bilo lako misliti samo na košarku. Drago mi je da su se strasti smirile nakon te prve utakmice, jer nije bilo većih incidenata. Pokazali smo da ipak može da se normalno igra u zemlji u kojoj je prva asocijacija na Srbiju i Jugoslaviju uvek bila košarka", dodao je on.

Na kraju jedne od najdužih sezona u novijoj istoriji, navijači Zvezde ponovo nisu videli svoje ljubimce na pobedničkom postolju. Izgubljena borba za titulu i prestiž pokvarila je kraj takmičarske godine i igračima, u danima kada je postalo jasno da će odustajanje Cibone ispraviti njihov kiks u značajnijem takmičenju, ABA ligi.

"Iako su naša liga i taj pehar prvaka Srbije izgubili neki značaj, u smislu kvalifikacija za evro-takmičenja, mi smo silno želeli trofej. To Zvezda čeka 16 godina. Ušli smo silno motivisani u seriju, što se videlo u prvom meču, koji smo dosta dobro odigrali, pre nego što se desilo šta se desilo i o čemu ne bih da pričam. Mislim da je sve posle prve pobede uticalo na nas i emotivno nas ispraznilo".

"Niko ne voli da vidi sve što je viđeno. Posle te utakmice i svega što je napravljeno, imao sam osećaj kao da nismo pobedili. Ne samo ja, već i cela ekipa. Uticaj toga video se naročito u drugom meču, koj su oni igrali bez Pavlovića i Milutinova, mi bez Demarkusa pred našim navijačima. Morali smo to da iskoristimo. Na 2:0 imali bismo sve u svojim rukama. Ipak, doživeli smo tri poraza zaredom. Mislim da i naša pobeda u poslednjoj utakmici ne bi bila nezaslužena", rekao je Mitrović i podvukao:

"Naravno, neću da tražim alibi za poraze. Partizan je potpuno zasluženo pobedio".

Bivši igrač novosadskog Kadeta i vršačkog Hemofarma imao je turbulentnu sezonu i na ličnom planu. Posle odličnih igara u Evroligi (14 minuta po meču, 3,6 poena, 4 skoka), krajem novembra doživeo je tešku povredu u Sloveniji i zbog nje odsustvovao sa terena do sredine marta, kada je ponovo počeo da putuje sa timom na utakmice. U finišu se malo po malo vratio na teren i u poslednjim utakmicama serije bio jedan od najvažnijih igrača crveno-belih.

"Odmah posle povrede mislio sam da sam završio sezonu, ali sam uspeo da se relativno brzo oporavim. Ostatak, nevezan za povredu i period oporavka, bio je dosta uspešan. Debitovao sam u Evroligi, imao sam šansu da vidim kako je igrati košarku na najvišem evropskom nivou, radio sam sa sjajnim igračima, sa sjajnim stručnim štabom... Ostaje žal za još nekim trofejom, tu pre svega mislim na ABA ligu i Superligu, ali je, generalno, sezona bila dobra i interesantna"

Izvor: MN PRESS Svestan očekivanja navijača, koji ga vide kao jednog od predvodnika novog tima, mladi Novosađanin (21) ističe da je od prošlog leta napredovao kao igrač.

"Trener mi je pružio veću minutažu nego prošle sezone i samim tim sam stekao rutinu i samopouzdanje. Sa te strane, mogu da budem prezadovoljan. Mislim da sam naučio dosta i da sam igrački sazreo. Naravno, još sam na početku. Sledeće sezone me očekuju novi izazovi, Evroliga, ABA liga i samo bih hteo da me zdravlje posluži, da nastavim kao i do sada"

Prošlo leto Mitrović je proveo i na pripremama "A" reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Ove godine, selektor Aleksandar Đorđević uvrstio je i njegovo ime na širi spisak kandidata za FIBA Svetski kup u Španiji.

Bez obzira na to da li će biti među "orlovima", krilni centar Zvezde ne planira dug odmor.

"Spreman sam da nastavim da radim i samo čekam da selektor objavi skraćeni spisak. Ako se moje ime nađe na toj listi, to bi bila kruna sezona za mene i velika satisfakcija. Ako me selektor ne pozove, imaću više vremena za individualni rad i sve što dolazi tokom leta. Kako god bude, očekuju me rad i priprema za sve veliko što dolazi sa novom sezonom, od koje takođe mnogo očekujem".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC