• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević pohvalno o Čoviću!

Ovo nećete čuti svaki dan! Trener KK Partizan Duško Vujošević izjavio da je Čoviću mesto u sportu. Ako se nešto ne promeni, Žofri Lovernj neće biti jedini koji odlazi ove sezone. "Novinari, izvinite što je Partizan prvi".

 Vujošević pohvalno o Čoviću! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Za nama je još jedna birna, pa i naporna (u svakom smislu) košarkaška sezona.

Partizan je uspeo da odbrani titulu prvaka Srbije, ali nije se plasirao u Evroligu, takmičenje u kojem je do sada bio redovan učesnik.

Povlačeći crtu ispod minule sezone, trener crno-belih je u intervjuu navijačkom sajtu Partizan.net govorio o posvećenosti igrača, njihovom karakteru, naravno, nije zaboravio ni finansijski aspekt, ali je dao i neke odgovore koji su neočekivani.

Najavio je da će Draganu Milosavljeviću biti ponuđen novi ugovor, ali je upozorio da, ako se hitno nešto ne promeni što se tiče finansiranja kluba, Francuz Žofri Lovernj neće biti jedini koji će otići ovog leta iz Partizana...

Jedno od neobičnih ili neočekivanih odgovora, Vujošević je dao na pitanje koje je bilo formulisano ovako:

"Da li smatrate da je Slaviši Kokezi i Nebojši Čoviću (obojica potpredsednici FK Crvena zvezda, s tim što je Čović i u KK Crvena zvezda) mesto u sportu?".

"Ja sam sa Kokezom jednom sedeo, on se gospodski ponašao, čak mi je i rekao da mu otac navija za Partizan. Ja o njemu nemam dovoljno informacija i ne želim da o njemu ili bilo kome olako sudim. Što se tiče Čovića, njemu j apsolutno mesto u sportu! On je sa svojom inženjerskom pameću napravio dosta toga u Železniku, napravio je klub, dodue koristeći vreme tranzicije, on pokazuje ljubav prema košarci, jer je deo te zarade uložio u ovaj sport. On ima  velike organizacione sposobnosti i  ima zasluge za dosta stvari. Možda nekome trenutno ne odgovara, pa se sad postavlja to pitanje da li je njemu mesto u sportu. Ja smatram da svako ko je nešto napravio, ko ume da se izbori, da treba da bude tu".

Analizirajući proteklu sezonu, pre svega u Evroligi, Vujošević je istakao da je ona bila vrlo teška iz više aspekata, pre svega zbog malog budžeta, povreda...

"Partizan je jedini sportski kolektiv gde je rezultat neplaćen. Onaj ko ima mali budžet ima drugačiju koncepciju rada nego neki drugi. Taj klub mora da stvara igrače, igru, rezultat, a u sportu obično postoji razlika u vremenu rada i rezultata. Mi nemamo prava na vreme, već se rezultati očekuju odmah. Povrede koje smo imali ove godine su u velikoj meri stvar napravile još komplikovanijom i težeom. Uz to, stvorila se i klima politika koja se meša u sport, koja kontroliše medije i dugogodišnje frustracije nekih ljudi koji vole Zvezdu su uticali na kreiranje te klime koja je bila više nego tendeciozna. Zato ja želim da se izvinim novinarima što je Partizan osvojio prvo mesto".

Na pitanje da li Partizan , teoretski, može da se nada pozivnici za učešće u Evroligi, Vujošević je rekao da on nije prava adresa za to.

"Mislim da Partizan to zaslužuje, jer je neko ko godinama proizvodi odlične rezultate, igrače, igru... Mada, to je organizacija velikih brojki cifara i mi, u tom nekom smislu, ne možemo da pariramo određenim drugim grupacijama".

Upitan da prokomentariše pojedine igrače, Vujošević je najpre rekao da ne bi izdvajao nikoga, jer bi mogao svakoga da izdvoji.

O Saši Pavloviću...

"Saša je pokazao veliku ljubav prema Partizanu. dobio je samo dve skromne plate, skromne za njegovo veliko ime. Dobar je čovek. On je pozitivno dete. Ima ponekad detinjaste rekacije, ali čiste. Zaprepašćujuće je da neko ko čašćava ligu svojim prisusvom, ima takav tretman, da mu se sudi onako kako mu se sudilo...".

O Draganu Milosavljeviću...

"On se povredio zbog tima, na terenu. Teško smo to preživeli, mnogo je falio. Ali, imao je veliki uticaj na ekipu iako nije bio u dresu. Bio je jako zainteresovan...".

Da li će mu biti ponuđen novi ugovor?

"Draganu? Pa, naravno! Samo trebalo bi prvo da se ispoštuje i malo iz onoga koji je do sada imao", odgovorio je Vujošević kroz osmeh.

O Žofriju Lovernju...

"Cenim ga kao igrača, ali pre svega zbog karaktera. Pravi je borac, posvećen timu... Ostao je tu iako je neplaćen, prolazio je kroz iste situacije kao ceo tim, podmetačine, tuče, provokacije. On ne podnosi nepoštenje. Oprostio je pola duga koji je Partizan imao prema njemu. Žao mi je što ide, ali ne bi bilo moralno očekivati da će ostati".

O Bogdanu Bogdanoviću...

"On je mlad igrač, i normalno je da ima oscilacije, ali u pravom momentu je reagovao. Ima veliki talenat i karakter, što je pokazao. A i on je na svoju ruku... nije ga lako voleti (smeh)".

Izvor: MN PRESS

O Borisu Dalou...

"Vidim ga u budućnosti u timu sa značajnom ulogom".

Na pitanje da li će Partizan uspeti da sačuva okosnicu tima, tačnije da li će uspeti da zadrži igrače koji su bili nosioci igre, Vujošević je odgovorio pomalo pesimistično.

"Meni sve ovo teško pada, nemam nikakav interes, samo štetu...", počeo je trener crno-belih, da bi podigao obe ruke u vazduh, uhvatio se za glavu i nastavio:

"Ako ostane ovako, a ne vidim neke prevelike mogućnosti promena, neće se završiti samo na Lovernju".

Upitan da li su neophodne i izvesne promene u FK Partizan, koji je ranije pomagao KK i finansijski, Vujošević, inače i predsednik Sportskog društva, ovako je odgovorio:

"Nisu baš često pomagali košarkaški klub, ali jesu ponekad. Rešenje problema u FK Partizan bila bi dobra polazna tačka za reševanje problema u celom SD Partizan. Ove godine je Izborna skuština i to bi trebalo obaviti na kvalitetan način. Određene političke strukture gledaju da opipaju raspoloženje navijača i da postave nekog ko praktično njima odgovara. Sa druge strane mora se dovesti jedan čvrst čovek koji će moći da uđe u bitku sa aždahama. SD mora da uradi reorganizaciju, recimo da naprave sajt i tako uđu u 21. vek i da aktivnije participiraju u reševanju svih velikih problema kojima smo okruženi".

Osvrnuo se i na stari klinč Partizan - Zvezda...

"Ovakav rivalitet kakav je sada između Crvene zvezde i Partizana nije dobar za državu. Najpre je potrebno smanjenje tenzije i to kroz pravičniju raspodelu donacija iz javnih preduzeća. Svako ima pravo da navija za neki klub, ali političari ne smeju da budu ostrašćeni. Potrebno je i da snage javnog reda i mira vrše svoj posao i to ne selektivno, prema klupskim pojasima nego prema svim prestupnicima".

O privatizaciji...

"Partizan ima imovinu u smislu toga sjaja, tradicije, brenda, svega... Ali, košarka u Evropi nije profitabilan sport i država bi morala da nađe zakonski okvir za dobru privatizaciju, da privatnici deo para ulažu u sport jer imaju interes za tim. Bilo bi opasno da vlasnik FK ili KK postane neko ko nije zaista partizanovac. Treba biti višestruko oprezan i svaka brza privatizacija bi bila opasna. Nije lako ni u mnogo bogatijim sistemima i državama da se obezbedi finansiranje sporta".

Za kraj, Vujošević je po starom običaju zamoljen da preporuči navijačima knjige za leto.

Pa evo njegovih preporuka:

Marko Aurelije "Sebi samom" i

Autobiografija Kita Ričardsa "Life" (Život).

Poslušajte ceo intervju koji je Vujošević dao navijačkom sajtu partizan.net 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC