• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda direktno u EL, Partizan bez kvalifikacija!

Bord Evrolige i zvanično je promovisao Crvenu zvezdu Telekom u učesnika elitnog kontinentalnog takmičenja 2014/15.

 Zvezda direktno u EL, Partizan bez kvalifikacija! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Telekom naredne sezone će ponovo učestvovati u Evroligi, kao drugi predstavnik ABA lige - uz Cedevitu - a umesto šampiona Cibone, koja je prošle nedelje saopštila da odustaje zbog nemogućnosti da zatvori finansijsku konstrukciju.

Evroliga je na svom sajtu objavila da će Dinamo Sasari, po plasmanu u prvenstvu Italije, zameniti Montepaski, dok će "vajld kard" biti upućen berlinskoj Albi, poraženom finalisti nemačkog plej-ofa.

Za razliku od Zvezde, koja je po konačnom plasmanu u ABA ligi trebalo da učestvuje u kvalifikacijama za Evroligu, pa se sticajem okolnosti pomerila za jedan nivo više, prvak Srbije Partizan će ostati u evropskom takmičenju koje i "na papiru" odgovara četvrtoj poziciji u ABA ligi - u Evrokupu.

Spekulisalo se da bi crno-beli mogli da zauzmu Zvezdino mesto u kvalifikacijama, ali je Bord Evrolige odlučio da pruži šansu francuskom Asvelu, izraelskom Hapoelu iz Jerusalima i ruskom Uniksu.

Asvel, Hapoel i Uniks učestvovaće u kvalifikacijama zajedno sa pet timova, koji su to pravo stekli na osnovu Evroligine tabele nacionalnih liga: Nimburk, Levski, Stelmet, Strazbur i Ostende.

Dakle, Partizan neće biti evroligaš posle 13 uzastopnih učešća, odnosno 14, ako računamo sezonu 2000/01, u FIBA Suproligi. Te sezone se prvi put igrala Evroliga pod okriljem ULEB, ali je deo najvećih klubova ostao veran izvornom takmičenju.

SPISAK UČESNIKA EVROLIGE 2014/15: Barselona, Real, Unikaha, Laboral Kuća, Valensija (Španija), Efes, Fenerbahče, Galatasaraj (Turska), Olimpijakos, Panatinaikos (Grčka), CSKA, Nižnji Novgorod (Rusija), Emporio Armani, Dinamo Sasari (Italija), Žalgiris, Neptunas (Litvanija), Bajern, Alba (Nemačka), Makabi Tel Aviv (Izrael), Limož (Francuska), Cedevita (Hrvatska), Crvena zvezda Telekom (Srbija), Turov (Poljska) i pobednik kvalifikacija.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Da se zna ko je Crvena zvezda!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC