• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fil Džekson: Nisam vjerovao u titulu

Trener šampiona NBA, Lejkersa, priznao da se 2005. dvoumio da li da preuzme ekipu, jer nije vjerovao da može brzo do prstena.

 Fil Džekson: Nisam vjerovao u titulu Izvor: MONDO

Novi rekorder NBA lige po broju osvojenih titula na mjestu trenera Fil Džekson priznao je poslije pobede u finalu nad Orlandom (4:1) da se dvoumio 2005. godine da li da prihvati poziv čelnika LA Lejkersa i ponovo preuzme ekipu.

"Rekao sam im da moram da razmislim, jer su tada bili veoma daleko od osvajanja titule, iako tim sa Kobijem Brajantom uvek ima šansu. Kada sam se vratio nisam mislio da ćemo ponovo osvojiti titulu. Palo mi je na pamet da bi, u najboljem slučaju, mogao da počnem da stvaram ekipu koja će jednog dana biti šampion. Sve ovo se desilo mnogo brže nego što sam očekivao", izjavio je Džekson.

Lejkersi su savladali Orlando sa 99:86 u petoj utakmici finala NBA lige i riješili seriju u svoju korist. Džeksonu je to bila deseta NBA titula u trenerskoj karijeri, a sa Lejkersima je prethodno osvojao pehare od 2000. do 2002. godine.

Najzaslužniji za 15. titulu LA Lejkersa bio je Kobi Brajant, koji je u posljednjoj finalnoj utakmici postigao 30 poena.

"Svako može da vidi koliko sam srećan. Fil nekoliko godina nije slavio osvajanje titule, zato sam se postarao da ga dobro ispolivamo u svlačionici. Čak je skinuo naočare i uživao u tome. Ipak su ovo posebni trenuci i za njega i za nas, jer smo mi ekipa sa kojom je došao do svoje desete titule", objasnio je Brajant.

Džekson je novinarima u Los Anđelesu rekao da titulu posvećuje 87-godišnjem Teksu Vinteru, savjetniku Lejkersa, koji se oporavlja od nedavnog srčanog udara.

"Teks je uživao gledajući utakmicu. Vrlo dobro je upućen u sve što se dešava u klubu, vjerujte mi", dodao je trofejni stručnjak.

Pored četiri titula sa LA Lejkersima, Džekson je osvojio šest NBA trofeja sa Čikago Bulsima.

On je sa Bulsima bio šampion od 1991. do 1993. i od 1996. do 1998. godine, kada su prve zvijezde ekipe bili Majkl Dordan, Skoti Pipen i Denis Rodman.

(Beta, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC