• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ne znam koji su ovo kriterijumi

Trener Partizana još prikuplja informacije, ali u principu smatra da izostavljanje crno-belih iz kvalifikacija za Evroligu nije u duhu sporta.

 Vujošević: Ne znam koji su ovo kriterijumi Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Duško Vujošević u sredu uveče je bio prilično zbunjen odlukom Borda Evrolige, da Partizan ne stavi na spisak timova - njih osam - koji će početkom sezone igrati na kvalifikacionom turniru elitnog kontinentalnog takmičenja.

"Pre svega, ne znam u ovom trenutku koji su to bili kriterijumi, po kojima Partizan nije dobio mesto u kvalifikacijama. Ako je Cibona odustala, bilo je logično da njeno mesto pripadne sledećem timu po plasmanu u ABA ligi. Međutim, po istoj toj logici je Partizan trebalo da se nađe u kvalifikacijama", rekao je Vujošević za MONDO.

Regionalna liga trebalo je da ima dva direktna učesnika Evrolige i jedan tim u kvalifikacijama. Pošto se Crvena zvezda Telekom iz "drugog" pomerila u "prvi razred", a Partizan izvisio za kvalifikacije, ABA liga je sa formule "2+1 klub" svedena na "2+0".

Evroliga po propozicijama svako mesto otvoreno nečijim odustajanjem tretira kao "vajld kard", a onda njen Bord odlučuje kome će ga i pod kojim uslovima proslediti.

Tako su Zvezda i Sasari po sportskim kriterijumima ušli u Evroligu, a Uniks u kvalifikacije.

 Na drugoj strani, Alba je postala evroligaš, a Asvel i Hapoel Jerusalim kvalifikanti po specijalnom pozivu Borda, koji je sebi ostavio to diskreciono pravo.

"Ponavljam da ne znam o kakvim kriterijumima se radi, ali čini mi se da ova odluka nije u duhu sporta, a u krajnjoj liniji, ni u interesu Evrolige. Ne govorim o finansijskom, nego o sportskom interesu, jer je Partizan u toj ligi godinama imao odlične rezultate, proizvodio igrače i odlično igrao, sve to u nesrazmeri sa njegovim budžetom", naglasio je strateg prvaka Srbije.

"Partizan je pobuđivao veliko interesovanje, uživao veliki respekt i zato smatram krajnje nepravednim i pogrešnim što nas nema u kvalifikacijama".

Izvor: MN PRESS
DRUGI SU BOLJE PRIPREMILI TAJ SASTANAK

Upitan da li su u Humskoj 1 spremni za novu realnost, u kojoj će igrati ABA ligu i Evrokup, Vujošević je odgovorio:

"Za ovu odluku sam čuo pre 10 minuta, tako da ne mogu ništa da kažem... Mi finansijski nismo spremni ni za jednu priču, ali kao što Šekspir kaže u 'Hamletu': 'Čovek mora da bude spreman i to je sve'".

"Ako je neko tamo čuo da smo u istoj finansijskoj situaciji kao Cibona, pa misli da ne bismo imali novca za takmičenje u Evroligi, zašto misli da ćemo imati za Evrokup?! Mislim da su drugi bolje od nas pripremili taj sastanak, a u Ulebu su skloni pripremama te vrste...", završio je trofejni trener.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Cedevita to je to. Suti i cuti !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC