• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović: Već se spremam za reprezentaciju

Autor mondo.rs

Kapiten Crvene zvezde Telekom priznao u razgovoru za MONDO da je bio "iznenađen i zatečen" kada je saznao da bi mogao da zaigra za "orlove". Odmah je počeo da trenira.

 Simonović: Već se spremam za reprezentaciju Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Iako ime Marka Simonovića (27, 203 cm) nije uvrstio na preliminarni, širi spisak reprezentacije, selektor "orlova" Aleksandar Đorđević odlučio je da ga pozove na početak priprema za FIBA Svetski kup u Španiji.

Još nezvanični poziv upućen kapitenu Crvene zvezde Telekom iznenadio je mnoge. Prema pisanju "Sportskog žurnala", selektor računa na njega posle (takođe za sada neizvaničnih) odustajanja Vladimira Lučića i Vladimira Micova zbog povreda.

Simonović je 2007. i 2009. godine sa univerzitetskom reprezentacijom osvajao srebro i zlato. U razgovoru za MONDO priznao je da je i sam bio iznenađen kada je saznao da bi mogao i u "A" tim.

"Prvo sam bio zatečen, pa presrećan, jer je to meni lično najveća satisfakcija i najveći trenutak u karijeri. Nije fraza", izjavio je krilni košarkaš.

"Stvarno sam presrećan i velika mi je čast. Od kada igram košarku i kako sam počeo da treniram uvek mi je reprezentacija bila vrh piramide, najveći cilj... Trudiću se, nadam se da ću opravdati poverenje", dodao je.

Simonović je prošle sezone u Evroligi ubacivao 4,8 poena po meču, uz tri skoka u proseku. U ABA ligi je postizao šest poena po utakmici, a u Superligi i plej-ofu 5,3. Posle duge godine neće imati vremena za odmor.

Đorđević će okupiti ekipu 9. jula, u beogradskom hotelu "Zira".

Izvor: MN PRESS

Novi reprezentativac odložio je priču o svom ostanku u Crvenoj zvezdi i planovima za sledeću sezonu.

"Još je rano za konkretnu priču o tome. Očekujem da narednih deset do 15 dana počnu konkretniji kontakti i razgovori sa klubom s tim u vezi"

"Što se mene tiče, voleo bih i želeo bih da i leto bude što duže. Jeste sezona bila teška i naporna, ušli smo sada u period odmora, ali stigao je taj poziv i iskreno sam presrećan. Odmah sam počeo da treniram", objasnio je on.

Nakon poraza od Partizana u završnoj plej-of seriji, imao je tek nekoliko dana za odmor pre nego što je nastavio da radi, da bi spreman dočekao poziv selektora.

"Možda je taj psihički odmor i bio svima potrebniji nego fizički. Nije lako igrati u Zvezdi ili Partizanu. Ipak, biću spreman".

Na širem spisku "orlova" našla su se i imena igrača sa kojima je igrao u univerzitetskoj selekciji i pre pet godina osvojio zlato u Beogradu (Raduljica, Mačvan, Štimac i Bjelica).

Prema sopstvenom priznanju, eventualnu priliku da se sa njima nađe i u Španiji (30. avgust - 14. septembar) ugrabiće "obema rukama".

"Željan sam igre i još željniji dokazivanja. Ne mogu da dočekam. Cilj je, naravno, i da pokušam da se nametnem selektoru i da opravdam čast koju mi je ukazao"
, podvukao je Simonović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC