• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Big 3" trajao kratko, "raspad" Majamija!

Autor mondo.rs

Posle Džejmsa, i Vejd i Boš odlučili su da "izađu" iz ugovora dve godine pre njegovog isteka.

Kada se "Big 3" trio okupio u Majamiju pre četiri godine, s namerom da stvori šampionsku generaciju, starosedelac Dvejn Vejd i novajlije Lebron Džejms i Kris Boš, pristali su da igraju za prilično skromne plate.

Počeli su sa po 15 miliona evra, a u međuvremenu došli do 19. Naredne sezone zaraživali bi 20.


Ipak, prilikom potpisivanja šestogodišnjih ugovora, Hitu su postavili uslov da na kraju četvrte sezone sva trojica imaju pravo na "izlazak" iz saradnje.

Šta to znači? Da svaki igrač može posle četiri sezone da, ukoliko to želi, postane slobodan agent, bez ograničenja u potrazi nove sredine.

U prvoj sezoni, Majami je sa novim timom doživeo poraz u finalu od Dalas Meveriksa, potom je Hit osvojio drugu i treću titulu u istoriji franšize trijumfima nad Oklahoma Siti Tanderom i San Antonio Sparisma, ali se ispostavilo da je kraj ove kratke dinastije označio poraz u ovogodišnjem finalu od Sparsa.

Tada je Majami jednostavno "razbijen" i nije delovao kao tim. Već tada moglo je da se nasluti da zvezde "igraju" za razlaz.

Pre tri dana, Džejms, Vejd i Boš sastali su se u "fancy" Majami Bič hotelu i raspravljali o budućnosti. Prvi je nogu povukao Džejms, a danas stižu vesti o tome da su i Vejd i Boš odlučili da izađu na tržište. Pored njih, tu opciju iskoristo je i Judonis Haslem.

Gotovo u jednom danu, Majami je oslobodio 55 miliona dolara unutar "selari kepa" i moći će da napravi sasvim nov tim, iako nije isključeno da neki od pomenutih košarkaša ostane na Floridi. I Vejd i Boš i Džejms imaju mogućnost da pregovaraju i sa Majamijem, kao i sa svakim drugim klubom, ali je činjenica da je Hit izgubio mogućnost da na njima "zaradi" trejdom i to još prošle sezone.

Ukoliko Majami bude izgubio svu trojicu, ipak, imaće na raspolaganju ogromnu količinu novca.

U sezoni 2013/14, Boš i Džejms zaradili su 19.067.500 dolara, a Vejd 18.536.000. Naredne sezone, prva dvojica je trebalo da dobiju 20.590.000, Vejd 20.048.000.

Haslem je prošle sezone igrao za 4.340.000, a naredne trebalo je da ima 4.620.000 dolara.              

Hit je zbog toga ove sezone bio neverovatnih 22.851.213 preko "selari kepa", što podrazumeva da je za svaki dolar iznad granice plaćao dodatni dolar "bonusa na luskuz".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC