• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović ostaje u Albi, Lukić preuzima Banvit?

Autor mondo.rs

Saša Obradović potpisao novi, jednogodišnji ugovor sa nemačkim klubom, uz opciju daljeg produžetka saradnje. Zoran Lukić potvrdio da gotovo sigurno napušta Nižnji.

Iako je bilo nagoveštaja da bi mogao da nastavi karijeru u Španiji ili Turskoj, Saša Obradović (45) ostaće u Nemačkoj bar još godinu dana.

Nekadašnji reprezentativac Srbije osvojio je na klupi vicešampiona Nemačke dva kupa (2013, 2014) i minule sezone odveo ekipu do finala plej-ofa, u kojem je poražen od Bajerna, na čelu sa Svetislavom Pešićem (1:3).

Obradović je potpisao jednogodišnji ugovor, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.

"Berlin je posebno mesto za mene i moju porodicu. Volim ovaj klub, njegove navijače i grad. Počeli smo prošlu sezonu 'renoviranjem' i taj projekat je daleko od svog kraja. Uradićemo sve što je do nas da bismo stvorili kontinuitet. Radićemo naporno i sa strašću da razvijemo ekipu, kako bi postizala još bolje rezultate nego prošle godine", izjavio je on za klupski sajt.

Minule sezone, pored domaćih takmičenja, Alba je nastupila i u Evrokupu i stigla do četvrtfinala, u kojem je eliminisala Valensija, osvajač takmičenja. Sledeće sezone, Obradović će predvoditi nemačkog viceprvaka u Evroligi.

Izvor: MN PRESS

U istom danu razjašnjeno je i da će još jedan srpski trener, Zoran Lukić (43), promeniti klub. On će posle šest godina napustiti Nižnji Novgorod, nakon takođe izborenog plasmana u Evroligu.

To je potvrdio u izjavi portalu mvp.rs

"Ja 90 odsto odlazim iz ekipe. Jednostavno dolazi momenat kada bi trebalo da se rastanemo. Klub sam ostavio sa dobrim rezultatima, sa mogućošću da igraju Evroligu, a u narednim danima će sve biti poznato. Ja nastavljam dalje, Evroliga će doći, naporan rad će se isplatiti", rekao je on.

Prema informacijama "Večernjih novosti", Lukić bi lako mogao da u najskorijem periodu preuzme Banvit, koji će sledeće sezone nastupiti u Evrokupu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC