• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sansi rekli Bogdanu: "Dođi u NBA kao autoritet"

Autor mondo.rs

Bogdan Bogdanović zbog oproštajnog meča Dušana Kecmana "preskočio" predstavljanje medijima u Finiksu.

 Sansi rekli Bogdanu: "Dođi u NBA kao autoritet" Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Iza Bogdana Bogdanovića je jedna od najuzbudljivijih sedmica u životu. Prošle subote odbranio je titulu prvaka države sa Partizanom, postao MVP i najbolji strelac finala plej-ofa.

Zatim je otputovao u SAD, bio izabran na NBA draftu i u nedelju na oproštaju Dušana Kecmana dobio neverovatnu dozu emocija od publike, kako za vreme utakmice, kada su mu skandirali "Bogdane, ostani", tako i posle meča, kada su bukvalno stotine navijača želele da ga zagrle i fotografišu se sa njim...

Bogdanović u prethodnih nedelju dana nije mogao da stigne baš svuda. Zbog putovanja u SAD propustio je oficijelnu klupsku proslavu titule, a na predstavljanje draft "pikova" u Finiksu nije otišao da bi se vratio u Beograd na vreme za Kecmanov meč.

"Zaslužio je ovakav oproštaj. Dule je velika legenda, svi znaju za zagrebačkih '0,6', pokazao je i danas da je najveći majstor 'buzzer-beatera'. Od njega sam naučio dosta finti dok smo bili zajedno u Partizanu, pomogao mi je i košarkaški i psihološki. Nisam želeo da propustim ovaj događaj".

Utisci sa drafta, na kome je izabran sa 27. pozicije, urezali su se za sva vremena.

"Smatram to najvećim uspehom u dosadašnjem toku karijere. Kada je pročitano moje ime, prvi put u životu sam osetio kako su mi se 'odsekle' noge... Sve je bilo perfektno".

Bogdanović nije mogao da pruži odgovor na pitanje gde će nastaviti karijeru. Rekao je da do početka priprema za FIBA Svetski kup u Španiji (9. jula), samo želi negde da otputuje, da isključi mobilni telefon i odmori se.

"Videćemo, polako... Sada stvarno ne znam. Vi ćete verovatno pre mene znati gde ću", rekao je novinarima.

"Kad bi bilo samo kako ja hoću, otišao bih odmah u NBA", dodao je Bogdan, pomiren sa činjenicom da će na konačnu realizaciju svoje ambicije morati da sačeka još neko vreme...

"Pričao sam preko 'Skajpa' sa generalnim menadžerom Sansa. Rekao mi je 'Bolje je za tebe da ostaneš u Evropi još godinu-dve i da onda dođeš ovde kao igrač sa autoritetom'. Sada su američki igrači u prednosti, dvojica su izabrana sa viših pozicija nego ja", aludirao je na krilo Ti Džej Vorena i plejmejkera Tajlera Enisa.

Upitan da li funkcioneri NBA timova zaista više vrednuju učinak u univerzitetskoj NCAA ligi od odličnih partija i statistike u Evroligi, odgovorio je:

"Izgleda da je tako... Što je i normalno, svako brani svoje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC