• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđevićevih 20 za Španiju

Autor mondo.rs

Selektor Srbije skratio spisak za Svetski kup u Španiji sa 29 na 20 imena. I Marko Simonović među pozvanima.

 Đorđevićevih 20 za Španiju Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

 Aleksandar Đorđević objavio je imena 20 igrača na koje računa za Svetski kup u Španiji ovog leta. U odnosu na prethodni, široki spisak od 29 imena, koji je objavio početkom juna, došlo je do promena, a uvrstio je i jedno novo ime - Marko Simonović.

Na njemu se nalaze:

Izvor: Twitter/@Mondo_sport Vasilije Micić (Mega vizura), Nemanja Dangubić (Mega Vizura), Novica Veličković (Mega vizura), Stefan Jović (Radnički Kragujevac), Nikola Kalinić (Radnički Kragujevac), Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Bogdan Bogdanović (Partizan NIS), Marko Simonović (Crvena zvezda Telekom), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Vladimir Štimac (Unikaha), Miloš Teodosić (CSKA), Vladimir Micov (CSKA), Nenad Krstić (Efes), Vladimir Lučić (Valensija), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Miroslav Raduljica (Milvoki Baks), Dejan Kravić (Teksas Tek), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Nemanja Nedović (Golden Stejt).

"To je 20-ak igrača i neće svi odmah ući u trenažni proces, obzirom na to da imamo par zdravstvenih problema".

Selektor je objasnio da su "svi igrači dali bezuslovni pristanak", bez obzira što među pozvanima ima i nekih koji kubure sa povredama, poput Vladimira Lučića, kojeg muče leđa i Vladimira Micova, koji se nije još u potpunosti oporavio.

"Lučić i Micov biće sa nama, ali će raditi odvojeno. Pratićemo stanje njihovih povreda. Krstić, Nedović i Kuzmić priključiće se pripremama reprezentacije 20. jula", istakao je Đorđević.

On se osvrnuo na naknadni poziv koji je uputio kapitenu Crvene zvezde Marku Simonoviću.

"Simonović je iskusan, odlično spreman igrač, koji će svoju šansu moći da nađe i u odnosu na povrede Lučića i Micova. Bio je kapiten univerzitetske reprezentacije, a igrom i energijom koju je pokazao na terenu uliva sigurnost da može da odgovori na zahteve na terenu", objasnio je selektor Srbije.

Sa prvobitnog spiska otpali su Nenad Miljenović (Mega Vizura), Milenko Tepić (Partizan NIS), Stefan Peno (Barselona), Nemanja Krstić (Mega Vizura), Zoran Erceg (Galatasaraj), Duško Savanović (Anadolu Efes), Milan Mačvan (Galatasaraj), Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom), Nikola Milutinov (Partizan NIS), Raško Katić (Crvena zvezda Telekom).

Selektor je saopštio da je Zoran Erceg povređen, a da su Milan Mačvan, Boban Marjanović, Duško Savanović, Milenko Tepić otpali iz taktičkih razloga.

"Mačvan nije odutan sa spisak zbog povrede. Luta između pozicija četiri i pet... Imali smo dobar razgovor", rekao je Đorđević.

On je objasnio i zašto je precrtao Bobana Marjanovića.

"Marjanovića smo pratili, ima nedostatke, pre svega u odbrani".

O Milenku Tepiću...

"Prijao mu je povratak u Partizan. Vratio je sigurnost, pre svega napadačku, povratio je i incijativu, podigao je formu, ali su drugi igrači dobili prednost. Imamo boljih rešenja".

O povređenom Draganu Milosavljeviću iz Partizana...

"Naravno, stoji poziv Draganu Milosavljeviću da nam se pridruži i radi terapije kod nas. Naša je i obaveza da mi pomognemo u ovom trenutku".

Pripreme reprezentacije Srbije za Svetski kup u Španiji počinju 9. jula okupljanjem ekipe u Beogradu.

"Orlovi" će na Mundobasketu, koji se održava od 30. avgusta do 14. septembra, igrati u grupi A zajedno sa selekcijama Irana, Egipta, Brazila, Francuske i domaćina, Španije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC