• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bodiroga: Srbija želi EP 2015.

Autor mondo.rs

Potpredsednik Košarkaškog saveze Srbije rekao je da nacionalni savez do 31. jula mora da podnese svu neophodnu dokumentaciju u vezi organizacije Evropskog prvenstva naredne godine.

Nakon što je Ukrajina i definitivno odustala od organizacije Evropskog prvenstva 2015. godine, u trku za domaćina tog takmičenja uključile su se mnoge zemlje.

Iako još nije definisan format takmičenja, izvesno je da će četiri države organizovati prvu, grupnu fazu, a da će potom u samo jednoj biti odigran "nokaut" deo. To se neće dogoditi samo ako se do 31. jula ne pojavi dovoljno (finansijski, pre svega) snažan kandidat da preuzme obavezu turnira samo na sebe.

Organizacija turnira u potpunosti košta šest miliona evra. Ako bi četiri zemlje ugostile najbolje reprezentacije, plaćale bi po milion i po evra (1,2 miliona košta sama kandidatura, a 300.000 ostali troškovi).

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS), Dejan Bodiroga, otkrio je da je naša zemlja zainteresovana da ugosti jednu grupu.

"Dobili smo uslove od FIBA i moramo da predamo dokumentaciju do 31. jula. Razgovorali smo sa ministarstvom omladine i sporta i čelnicima grada Beograda, imamo želju i volju i više ćemo znati sledećeg meseca. Odluka o domaćinu biće doneta posle Svetskog prvenstva. Ideja je da četiri zemlje organizuju šampionat, svaka po jednu grupu", rekao je Bodiroga na konferenciji za medije u Kući košarke.

On je naglasio da postoji mnogo zemalja koje žele da organizuju EP, ali i da veruje da to neće biti Španija i Turska. Takođe, dodao je i da će i na tom turniru takmičenje biti sprovedeno po "ubrzanom" principu - grupna faza, pa eliminacije.

"Spisak (protiv)kandidata biće poznat najkasnije 31. jula, sa istekom roka", razjasnio je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC