• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Micov manje neizvestan od Lučića"

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević objasnio težinu povreda kandidata za nastup na FIBA Svetskom kupu u Španiji.

 "Micov manje neizvestan od Lučića" Izvor: MN PRESS

Kao što je i pre nekoliko dana nagovešteno, pa potvrđeno, Vladimir Lučić ponovo ima problem sa leđima. Stoga i ovog leta postoji neizvesnost oko njegovog nastupa za reprezentaciju.

Pored njega, Aleksandar Đorđević ima razlog da bude zabrinut i stanjem Vladimira Micova, koji je krajem prošle sezone bio prinuđen da miruje zbog infekcije jetre.

O šansama da i njih dvojica budu među putnicima na takmičenje u Španiji, selektor je govorio u utorak, u "Kući košarke" u Sazonovoj.

Obrazlažući razloge zbog kojih je u reprezentaciju pozvao Marka Simonovića, Đorđević je izneo procenu i u vezi sa Lučićem i Micovim.

"Simonović je bio kapiten univerzitetske reprezentacije koja je osvojila zlato pre pet godina. Znanjem, borbenošću, igrom i energijom, kao i talentom, ulio mi je sigurnost da može da odgovori izazovima. Izuzetno je spreman i mislim da je igrač koji bi mogao da dobro odmeni Vladimira Lučića, za kojeg još ne znamo da li će biti spreman da se oporavi na vreme ili Vladimira Micova, koji je pod manjim znakom pitanja od Lučića", rekao je selektor.

Vladimir Lučić od ponedeljka je u Milanu, na posebnom tretmanu, i Đorđević je izrazio nadu da će njegov problem sa povredom početi da se rešava.

"Nama je interesu da se taj problem reši, ne samo vezano za ovogodišnje njegovo angažovanje u reprezentaciji ili Španiji, već i za njegovu buduću karijeru. Vuče taj problem i dužnost svih nas je da mu pomognemo na neki način. Imajući puno poverenje u lekare i kliniku na koju sam ga poslao, mislim da će mu to pomoći", dodao je selektor.

On je precizirao da će njihovo stanje biti praćeno, da se Lučić vraća u četvrtak i da će sa njim potom biti obavljen razgovor.

"Lučić će biti sa nama najverovatnije i počeće od starta sa odvojenim radom", pojasnio je Đorđević.

Izvor: MN PRESS Upitan za stanje Vladimira Micova, šef struke "orlova" podsetio je da on nije odigrao završetak sezone, da ima netipičan virus jetre i da su rezultati sve bolji.

"Napravio je analize i kod nas i u Rusiji. Doktor Radovanović je sa njegovim lekarom u direktnom kontaktu i oni će u sledećih 10 dana obaviti poslednju analizu. Mislim da će i on biti u laganom programu od 15, a da je 20. jul poslednji termin kada bi mogao da se uključi u rad".

Pored njih dvojice, jasno je da će start priprema propustiti i košarkaši Golden Stejta Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, koji će morati da rade sa novim trenerom Stivom Kerom na NBA letnjoj ligi. Takođe, i kapiten reprezentacije Nenad Krstić dobio je odmor do 20. jula.

"Nedović i Kuzmić će doći najkasnije 20. jula, a taj datum je i Krstić dobio kao ekstra period odmora. U razgovoru sa njim je odlučeno da umesto odmora u sredini priprema, odmara na početku. Od stručnog štaba i mene je, poznajući sebe, izrazio želju da dobije dozvolu da preskoči prvi deo i dobije sedam dana duže".

Đorđević je objasnio da su svi igrači sa šireg spiska koji su otkazali učešće to uradili zbog povreda, izuzev Milana Mačvana, sa kojim je lično razgovarao (videti okvir) i za koga smatra da "luta" između pozicija "četiri i pet" i da bi trebalo da nađe klub u kome će napredovati.

 U povređene je ubrojio i Zorana Ercega.

"Erceg je povređen. Napravljena je analiza njegovog stanja. Ima povredu koja zahteva mesec dana mirovanja i potom terapiju. Sa njim sam pričao pre tri dana. Jednostavno.", objasnio je.

"Mačvan je igrač koji je nama izuzetno, izuzetno interesantan. Meni pogotovo. Obavili smo super razgovor i igrač je koji je trenutno izgubio svoju jasnu poziciju. Taktički može da bude interesantan. On je za mene izuzetna 'četvorka' i mislim da na tome mora da poradi, da traži klub u kojem će igrati baš na toj poziciji. Znam da će sledeće godine igrati u pravom klubu, kod pravog trenera. Između ostalog, i ženi se 13. jula".

Selektor je precizirao i da je Duška Savanovića "precrtao" jer želi da pruži šansu mlađim igračima ("na neki način, reprezentacija gleda i u budućnost"), Milenka Tepića nije zvao jer "ima druge opcije na toj poziciji", Bobana Marjanovića jer nije zadovoljio nastupima protiv kvalitetnih centara, igrom u odbrani, kao i da bi timu trebalo više vremena da se adaptira na njegove kvalitete.

Upitan za ciljeve na FIBA Svetskom kupu (30. avgust - 14. septembar), rekao je da je nezahvalno pričati o tome.

"Cilj je vratiti reprezentaciju u borbu za medalje. To je ozbiljan proces. Zadatak koji imam je da zajedno sa stručnim štabom je da napravimo ekipu koja će dati sve od sebe da dođe to tog cilja. Nije potrebno potrebno isticati naše rivale u grupi, apsolutnog favorita Španiju, evropskog prvaka Francusku, šampiona Azije - Iran, Egipat..."

"Ne slažemo se sa novim sistemom, prema kome se odmah igraju eliminacije, ali ne bi trebalo trošiti energiju na to", podvukao je Đorđević.

"Orlovi" će pripreme početi 9. jula, okupljanjem u beogradskom hotelu "Zira". Prvu test utakmicu igraće 27. jula, u Kragujevcu, protiv "B" selekcije, koja će pre toga biti na turniru u Kini. Posle toga će učestvovati na turnirima u Trstu i Francuskoj, pa na Trofeju Beograda, na koji bi mogla da dođe i selekcija Argentine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC