• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ideja koja je ujedinila Partizan i Zvezdu!

Autor mondo.rs

Svi klubovi zastupljeni u preduzeću "ABA Sidro", pa tako i beogradski "večiti" rivali, oberučke su prihvatili promenu formata regionalnog takmičenja.

 Ideja koja je ujedinila Partizan i Zvezdu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ukidanje Fajnal fora i uvođenje plej-ofa, tako da šampiona, odnosno finaliste ABA lige više ne odlučuje jedna utakmica, za predstavnike najuticajnijih klubova regiona predstavlja pobedu sportskog načina razmišljanja.

Crvena zvezda Telekom prošle sezone je bila velika žrtva formata takmičenja, jer joj je prvo mesto u ligaškom delu sezone, sa skorom 22-4, poništeno jednom lošom partijom i porazom od Cibone u polufinalu Fajnal fora.

Povezane vIJesti

Crveno-beli su se kasnije dokopali Evrolige, zahvaljujući odustajanju Cibone i uspešnom lobiranju, ali lako je moglo i da ne bude tako...

"Bili smo među inicijatorima ideje o uvođenju plej-ofa i verujemo da je današnja odluka u interesu sporta. Pitanje plasmana u Evroligu više se neće rešavati u jednoj utakmici", zadovoljno je konstatovao direktor Zvezde Davor Ristović.

Javnost je poslednjih godina navikla da Zvezda i Partizan budu delimično ili potpuno suprotstavljeni po svakom pitanju i problemu. Ovog puta su bili 100 odsto "na liniji".

"Plej-of je najpošteniji mogući način da dobijemo prvaka. Svi klubovi će biti ravnopravni, a titula će pripasti najboljem. Posebno sam zadovoljan što smo se oko ove odluke svi složili", rekao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

"Biće malo problema prilikom pravljenja kalendara takmičenja, ali nadam se da ćemo rešiti sve eventualne probleme".

Predstavnici Olimpije, Cibone i Budućnosti takođe su zadovoljni izglasanom promenom, naravno i predsednik ABA lige Radovan Lorbek.

"Klubovi su ispoljili jedinstvo i liga u potpunosti podržava njihovo opredeljenje. Do sada je jedna utakmica nosila sa sobom preveliki značaj, a novi sistem biće fer prema svim učesnicima takmičenja i ja sam srećan zbog toga", poručio je Lorbek.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC