• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlando: Hido ostaje... po svaku cenu

Čelnici Orlanda žele po svaku cijenu da zadrže u timu Hidajeta Turkoglua čak i ako budu morali da plate porez na luksuz.

 Orlando: Hido ostaje... po svaku cenu Izvor: MONDO

Turkoglu je ispraznio svoj orman u svlačionici, pozdravio se sa saigračima i otišao iz sportskog kompleksa u kojem treniraju "magični". Čelnici kluba, ali i igrači nadaju se da će ga i sledeće sezone vidjeti u trening kampu.

Izvršni direktor Orlanda Aleks Martins rekao je da je klub spreman, prvi put u istoriji, da pređe granicu i za jednog košarkaša plati porez na luksuz, prije nego što Turkoglu 1. jula postane slobodan igrač.

"Porez na luksuz neće biti prepreka", rekao je Martins.

Turski košarkaš je starter u timu Orlanda, ekipa je ove sezone igrala u finalu NBA lige, ali je poražena od Los Anđeles Lejkersa sa 4:1.

Turkoglu je prije šest godina potisao šestogodišnji ugovor sa Orlandom vrijedan 36 miliona dolara, a u utorak je nagovijestio da bi mogao da odustane od ugovora, godinu dana prije isteka, kako bi potražio ekipu koja će mu obezbijediti veća primanja. On bi po obavezi poslednje godine ugovora zaradio 7,3 miliona dolara.

"To ne znači da ću napustiti Orlando. Tražim najbolje rješenje za sebe i porodicu. Nadam se da će se sve srediti, pošto sam u ovom klubu stekao ime u NBA ligi. Ovo je dobro vrijeme za odluku i nadam se da ću i narednih sezona nositi dres magičnih", rekao je Turkoglu.

Čelnicima Orlanda će biti teško da potpišu novi poboljšani ugovor sa turskim košarkašem, jer igrači Dvajt Hauard, Džamir Nelson i Rašard Luis ulaze u treću godinu ugovora kada im sljeduje ukupno 118 miliona dolara.

Turkoglu je ove sezone postizao prosječno 16,8 poena uz 5,3 skokova i 4,9 asistencija po meču.

On je rekao da bi prihvatio manje novca kako bi ostao u timu koji voli.

"Zavisi koliko je to manje... Ovde je dobra atmosfera, dobro se osjećam. Znam kako mi je u Orlandu, nisam glup", rekao je Turkoglu.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC