• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Crvena zvezda, ipak, bez dvorane?

Autor mondo.rs

Vrlo je verovatno da će košarkaški klubovi morati da sačekaju neka srećnija vremena.

 Partizan i Crvena zvezda, ipak, bez dvorane? Izvor: MONDO/P. Stojanović

Izvor: MONDO/P. Stojanović

Vrlo je verovatno da će košarkaški klubovi morati da sačekaju neka srećnija vremena, pišu "Večernje novosti".

Ovaj list na stranama posvećenim Beogradu objavio je priču o tome da je i gradu i republici, u ovom trenutku, skupo da izdvoje šest miliona evra za izgradnju trenažne dvorane za dva najveća srpska kluba, Crvenu zvezdu i Partizan.

"U Ministarstvu sporta ozbiljno se razmišlja o tome da se ceo projekat izgradnje pomeri, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta krajem nedelje. Razlog je što bi svi trošlovi izgradnje izašli na skoro, kako se procenjuje, šest miliona evra, a to je, mnogi smatraju, previše u ovoj kriznoj godini", pišu "Novosti".

"Analiziraju se svi aspekti, rade se procene, jer su i grad i republika posle ovih poplava u finansijskim problemima i sa manjim budžetima", kaže predsednik radne grupe za izgradnju ove dvorane i član gradskog veća Dragomir Petronijević.

"Sama izgradnja sportskog objekta u Ulici Čarlija Čaplina košta dosta. Postoji ideja radne grupe da se taj novac usmeri gde je potrebniji, a da te hale sačekaju bolja vremena. Novac će biti uložen u nešto što će najviše koristiti građanima. Radile bi se izolacije, postavljali solarni paneli ili priključivale geotermanlne vode. Pokušaćemo da zavedemo domaćinsko ponašanje, da se vodi računa kada se i koliko troši struja, kako bismo smanjili nepotrebne troškove", dodaje.

"Novosti" navode da su protiv izgradnje trenažne dvorane i komšije iz Čarlija Čaplina. "Oni su letos, kada je postavljena ograda oko parcele gde se planira gradnja protestovali i srušili ne. Bone se jer ne žele da im još jedan sportski objekat zauzme zelenu površinu", navodi list.

Prvobitno, bilo je zamišljeno da nova dvorana ima jedan krov, a dva ulaza i dve sale za trening. Prema ranijem dogovoru, Ministarstvo omladine i sporta trebalo je kroz budžet za 2015. i 2016. godinu da obezbedi sredstva, a Grad Beograd zemljište, kao i infrastrukturno opremanje parcela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC