• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesina: Nemam muda da stanem

Italijanski trener izjavio je da je teže prestati sa trenerskim poslom nego nastaviti. Na pomolu dogovor sa upravom Real Madrida.

 Mesina: Nemam muda da stanem Izvor: MONDO

Italijanski stručnjak Etore Mesina, koji je poslije četiri godine napustio kormilo moskovskog CSKA, saopštio je da bi do kraja juna trebalo da preuzme Real iz Madrida.

On je na svom blogu, koji objavljuje sajt Sports.ru, otkrio da je vodio "kvalitetne razgovore" sa novim predsjednikom Reala Florentinom Perezom.

"Ako sve bude u redu, mislim da ćemo pronaći način da radimo zajedno", napisao je Mesina.

"Nadam se da ću sljedeće sezone doći u Moskvu sa svojim novim timom. Kao trener Benetona sam se vratio u Bolonju na meč sa Virtusom. Bilo je to nezaboravno iskustvo, iako mi nije bilo lako. Onda sam vodio CSKA u rasprodatoj dvorani u Trevizu. Sada želim da u Moskvi odigram utakmicu Evrolige sa CSKA - ali ne protiv njega".

Mesina je priznao da mu je tokom prethodne sezone često padalo na pamet da je ekipi CSKA potreban drugi glas u svlačionici.

"Vjerovatno je i meni trebalo nešto novo, poslije četiri godine koje su bile zaista iscrpljujuće. Počeo sam da pričam o tome sa Andrejom Vatutinom (generalni menadžer CSKA), poslije Fajnal fora u Berlinu smo pričali svaki dan. Nazirao se dogovor o još jednoj sezoni zajedno, sa malim promjenama u timu".

"Kada sam se vratio u Italiju po završetku prvenstva Rusije, još nisam bio siguran šta ću dalje. Možda sam malo više bio za 'da' nego za 'ne'. Onda sam saznao da naš plan neće dobiti podršku vlasnika kluba i sponzora i da oni žele da ulažu u domaće igrače i trenera".

Četvorostruki osvajač Evrolige kaže da poštuje takvo opredjeljenje, iako on nikada nije pravio razliku između ruskih igrača i stranaca u CSKA.

"Meni je važno samo da li su igrači dobri ili loši i da li sa njima možemo da se borimo za trofeje".

On je dodao da je još prošle jeseni razmišljao da uzme godinu dana odmora, ali je zaključio da za to nema hrabrosti.

"Pojavi se ponuda i jednostavno nemate muda da je odbijete. A potrebna su mnogo veća muda da biste prestali da radite trenerski posao, nego da nastavite sa njim. Ako nastavite, tačno znate šta vas čeka. Ako stanete, sve postaje novo i tek treba da bude otkriveno. I može da bude neprijatno. Osjetio sam da bi me sjedenje kod kuće i gledanje utakmica učinilo lošijim mužem i ocem".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC