• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Glupe svađe Zvezde i Partizana

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac na Kecmanovom oproštaju pokazao da još nije za "staro gvožđe", ali...

 Radmanović: Glupe svađe Zvezde i Partizana Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Vladimir Radmanović sa 12 sezona provedenih u NBA spada u sam vrh liste srpskih košarkaša, koji su se oprobali i potom zaslužili ostanak u najjačoj ligi sveta.

Već kada je sa 17 godina debitovao u prvom timu Crvene zvezde, bilo je jasno da se radi o igraču izuzetnih atletskih kvaliteta, predodređenom za američku avanturu.

Njegovo sazrevanje poklopilo se sa periodom kada je reprezentacija Jugoslavije osvajala trofeje i medalje na najvećim takmičenjima, dok su Vlade Divac i Peđa Stojaković u Sakramento Kingsima davali dodatnu "reklamu" mlađim zemljacima.

Tako se popularni Radman leta 2001. obreo u Sijetl Supersoniksima, zajedno sa Predragom Drobnjakom, ali se zadržao u NBA znatno duže od bivšeg Partizanovog centra - čak do leta 2013. Tada se vratio u Srbiju, sa namerom da ovde i ostane.

"Poslednje sezone u Čikagu sam vrlo malo igrao i time sam definitivno izgubio motiv za dalje. Bilo je kombinacija da nastavim karijeru ovde, ali u principu sam lako 'prelomio' da stavim tačku na tu priču. Nije me privlačila ni ideja da zaigram za nekog jakog evroligaša", rekao je Radmanović bez prizvuka kajanja u glasu ili na licu.

Kako je sam priznao, loptu je na oproštajnoj utakmici Dušana Kecmana, prošle nedelje, uzeo u ruke prvi put od povratka iz Amerike. Kao i domaćin tog događaja, pokazao je publici da bi lagano mogao i dalje da igra, međutim, ne kaže se uzalud da veliki asovi znaju kada je vreme za povlačenje.

Radmanović je o Kecmanu govorio u superlativima. Mimoišli su se u FMP Železniku, jer je Kecman postao član "pantera" baš kada je Radmanović otišao na draft i u NBA, ali danas su dobri prijatelji.

"Koš u finalu Jadranske lige u Zagrebu sigurno je bio najveći u njegovoj karijeri i po njemu ću ga pamtiti, kao igrača. Nisam navijač Partizana, ali mi je drago zbog svakog uspeha naših klubova".

Šampion sveta iz Indijanapolisa 2002, mada ga je selektor Svetislav Pešić zbog disciplinskog prekršaja odstranio iz tima uoči polufinalnog meča protiv Novog Zelanda.

Od srpske košarke oprostio se debaklom na Eurobasketu 2005, kada iz Novog Sada nismo ni stigli do završnice takmičenja u Beogradskoj areni. S obzirom na to gde je potom živeo i u kakvom ambijentu igrao, postavlja se pitanje i što bi mu trebalo da se uključuje u nezdrave odnose na domaćim parketima, pre svega između Partizana i Crvene zvezde, kao i njihovih navijača.

"Zaista ne znam čemu vode te glupe svađe. Voleo bih da svi mogu da se druže, kao što to radimo mi, igrači, umesto da se stalno prave neki incidenti".

Vladimir Radmanović rođen je 19. novembra 1980. godine u Trebinju, a pored Zvezde i FMP-a, igrao je za Sijetl, Kliperse, Lejkerse, Šarlot, Golden Stejt, Atlantu i Čikago, sa prosecima NBA karijere 8,0 poena, 3,8 skokova i 1,4 asistencije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC