• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština KSS ponovo bez kvoruma

Delegati Skupštine Košarkaškog saveza Srbije ni u subotu nisu mogli da raspravljaju o povratku domaće lige pod okrilje Saveza i drugim važnim pitanjima.

 Skupština KSS ponovo bez kvoruma Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Skupština KSS pokušala je da se sastane drugi put u razmaku od pet dana, nezvanično se moglo čuti da je posle blamaže u ponedeljak kvorum obezbeđen, ali ne lezi vraže...

Sednica je ponovo odložena zbog nedostatka kvoruma, pošto se u Kući košarke na Crvenom krstu od 31 delegata pojavilo samo njih 10, dakle, još manje nego početkom sedmice, kada ih je bilo 13.

Nova sednica biće održana krajem avgusta.

"Velika je šteta što ponovo nema kvoruma. Na dnevnom redu je trebalo da se nađe još važnih tačaka. Ne shvatam čemu strah da se dođe na sastanak, kada prilikom glasanja može da se bude i uzdržan? Sledeća Skupština biće krajem avgusta, a do tada će na snazi biti postojeći akti", rekao je predsednik Saveza Dragan Đilas.

On je istakao da je neophodno pojačati poziciju KSS u ABA ligi, koja je dovela do toga da Superliga neće imati termine za odigravanje.

"Jadranska liga je uvođenjem plej-ofa još više produžila srpsko prvenstvo. Zahtevamo od regionalnog takmičenja da se precizno pridržava sporazuma, jer ako se ovako nastavi, neće biti termina za održavanje domaće Superlige".

Đilas je upozorio najveće srpske klubove da im u ABA ligi preti realna opasnost...

"Neka zemlja u regionu može da napravi moćan klub, koji bi mogao da ugrozi mesto srpskog kluba u Evroligi, a dogovor je bio da će igrati samo ekipe iz bivše Jugoslavije, a ne Makabi, Solnok i Levski".

On je ponovio da KSS mora da preuzme odgovornost i rukovodi Superligom, koja je od 2011. pod patronatom Udruženja klubova KLS.


MILION I PO EVRA ZA GRUPU EUROBASKETA

Prvi čovek KSS saopštio je da se obratio Ministarstvu omladine i sporta kako bi Srbija organizovala jednu grupu Evropskog prvenstva 2015, nakon što je Ukrajina morala da odustane od domaćinstva.

"Smatramo da je to dobro za srpsku košarku, pogotovo što će to prvenstvo biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Brazilu. Do 31. jula treba da dostavimo zvaničan dopis i finansijske garancije za organizaciju. Potrebno nam je između milion i po i dva miliona evra i verujem da možemo to da obezbedimo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC