• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin na klupi Oklahome

Autor mondo.rs

Darko Rajaković postao je asistent trenera Tandera, Skota Bruksa. Prethodne dve godine vodio je Tulsu, Oklahomin razvojni tim.

Pre dve sezone postao je prvi neamerički trener u razvojnoj ligi. Potom je, minule zime, sedeo na klupi Zapada tokom "Ol-star" meča. U subotu je razjašnjeno da će sledeće sezone raditi kao pomoćni trener NBA ligaša - Oklahome!

Srpski trener Darko Rajaković (35) zvanično je promovisan u asistenta Skota Bruksa.

"Darkova raznovrsna košarkaška biografija, poznavanje igre i sposobnost da razvija igrače na visokom niovu bile su njegove više nego očigledne osobine u prethodnom periodu. Oduševljen sam što imam priliku da ga dodam svom stručnom štabu", rekao je Bruks.

Rajaković je tako nastavio da se velikim koracima probija ka najjačoj ligi na svetu. Trenerskim poslom počeo je da se bavi sa 16 godina, u čačanskom Borcu. Bio je trener i kadetskog i juniorskog tima Crvene zvezde, a pre nego što je preuzeo Tulsu, tri godine je radio u španskom klubu Torelodones.

Tokom boravka u Španiji, leta je provodio u Americi, na NBA Letnjoj ligi, tokom kojih je sarađivao i sa Gregom Popovičem.

Za vreme rada u Tulsi, računao je 50 puta na čak sedmoricu igrača Oklahome. Vodio je Redžija Džeksona, Perija Džonsa, Džeremija Lamba... Istovremeno, četvorica njegovih košarkaša pozvana su da nastupe za Tandere - Grant Džeret, Danijel Orton, Mustafa Šakur i Redži Vilijams.

Rajaković je tokom prethodne dve sezone trenirao 11 igrača koji su tokom takmičarske 2013/14 imali NBA angažman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC