• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo jedan Bogdanović u Fenerbahčeu

Turska televizija "NTV Spor" potvrdila je transfer Bogdana Bogdanovića iz Partizana u Fenerbahče. Povoljna vest za njega je što prezimenjak Bojan želi da ode u NBA ligu, u Bruklin Netse.

 Samo jedan Bogdanović u Fenerbahčeu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović (21 godina, 198 cm) nosiće dres Fenerbahče Ulkera najmanje dve naredne sezone.

Evropski košarkaški mediji poslednjih dana su bili saglasni da će bek Partizana potpisati četvorogodišnji ugovor, uz mogućnost da posle druge ili treće sezone ostvari san i oproba se u NBA ligi, gde prava na njega polažu Finiks Sansi.

Podatak u kome se nezvanične informacije razilaze je iznos novca koji će crno-belima pripasti na ime obeštećenja.

U beogradskim košarkaškim krugovima se prvo moglo čuti da je iz Istanbula ponuđeno 1,2 miliona dolara (oko 900.000 evra).

Zatim je "Sportski žurnal" objavio da će Fenerbahče "izbrojati" najmanje milion evra, a u nedelju je dobro obavešteni turski novinar Ismail Senol napisao na Twitteru da će Partizan na ime odštete za "Zvezdu u usponu" Evrolige inkasirati milion dolara (oko 750.000 evra).

Razlike nisu zanemarljive, kao ni u slučaju Davisa Bertansa, za koga je odbijena ponuda od 200.000 evra, da bi na kraju prvak Srbije ostao bez dinara od letonskog košarkaša, jedino što je oprostio 144.000 evra na ime neisplaćenih zarada.

Za Bogdana Bogdanovića je dobro što Željko Obradović, po svemu sudeći, za sledeću sezonu pravi ekipu u kojoj će biti prostora za dalji igrački razvoj reprezentativca Srbije.

Jesu dovedeni Riki Hikmen i Endru Gaudlok, ali je prekinuta saradnja sa Bo Mekejlebom (i Linasom Kleizom), a prostor na spoljnim pozicijama trebalo bi da bude dodatno rasterećen odlaskom Bojana Bogdanovića.



Hrvatski bek, sa kojim je američka televizija ESPN pomešala Bogdana u noći drafta, još letos je hteo da pređe u Bruklin Netse, ali je ostao u Fenerbahčeu na nagovor Obradovića.

Sada je gotovo izvesno da će Bojan Bogdanović od oktobra igrati za tim u kome je već dve godine Bosanac Mirza Teletović, a od 2013. i Rus Andrej Kirilenko...

Dakle, umesto hrvatskog (Bojan Bogdanović - Luka Žorić), Fenerbahče će imati srpski tandem: Bogdan Bogdanović - Nemanja Bjelica!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC