• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parada za Lejkerse

Više desetina hiljada stanovnika Los Anđelesa proslavilo je na ulicama grada petnaestu šampionsku titulu Lejkersa u NBA ligi.

 Parada za Lejkerse  Izvor: MONDO

Parada je završena euforičnom proslavom na stadionu Koloseum.

Uz jake mjere bezbjednosti, kako se ne bi ponovili incidenti do kojih je došlo poslije pobjede Lejkersa u nedjelju u Orlandu, igrači su u otvorenom autobusu polako prošli ulicama Los Anđelesa, pozdravljajući ljude koji su se tiskali na trotoarima.

Na stadionu ih je dočekalo oko 80.000 navijača i građana, od kojih su mnogi prespavali noć ispred stadiona kako bi prvi ušli na tribine i zauzeli najbolja mjesta.

Košarkaši su se jedan po jedan predstavili publici na parketu koji je za tu priliku prenijet iz Stejpls centra.

"Imamo mlad tim, odličnu hemiju i svi smo još gladni uspjeha. Osjećamo ovu titulu, osjećamo energiju ovog grada i hoćemo ovo da uradimo još mnogo puta. Znajte da ćemo i slijedeće sezone biti tu i da ćemo biti spremni", poručio je MVP finalne plej-of serije Kobi Brajant.

"Uzbuđeni smo kada vidimo toliku podršku i poštovanje", dodao je trener Fil Džekson, koji je osvojio desetu NBA titulu - četvrtu sa Lejkersima, poslije šest sa Čikago Bulsima.

Više desetina osoba koje nisu uspjele da uđu na stadion pokušale su na silu da probiju barikade južno od stadiona. Nakon sukoba sa policijom, više njih je uhapšeno, a šef policije Los Anđelesa naveo je da je riječ o članovima bandi.

Procjenjuje se da je parada koštala oko dva miliona dolara, a ulogu finansijera, u kriznom vremenu, sa gradom su podijelili klub i privatni donatori.

(Beta-AFP/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC