• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" na Kritu po istanbulskom receptu

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije u utorak počinje takmičenje na U-20 prvenstvu Evrope.

Selektor Dejan Mijatović sa 12 izabranih igrača je stigao na Krit, gde će od 8. do 20. jula biti održan Eurobasket mladih reprezentacija.

Kao i prošle godine, kada je Srbija zauzela tek 13. poziciju, šampionat je proširen sa 16 na 20 ekipa, koje će biti podeljene u četiri grupe.

"Orlići" startuju mečom protiv Slovenije (utorak, 17.00), a rivali u prvoj fazi biće im još Španija, Švedska i Nemačka. U drugu grupnu fazu proći će tri najbolje selekcije.

"Pripremali smo se u specifičnim uslovima. Igrači su nam se što zbog povreda, što zbog dužeg trajanja sezone, priključivali sukcesivno, pa smo mnoge probleme rešavali u hodu. Jedina provera nam je bio turnir 'Turgut Atakol' u Istanbulu. Odigrali smo odlično i sa pet pobeda osvojili turnir, što je uticalo na samopouzdanje i optimizam pred početak EP", izjavio je Mijatović.

On je dodao da će se Srbija boriti za što sjajniju medalju, jer ne može drugačije sa igračima koji su već beležili uspehe u mlađim kategorijama.

Ipak, činjenica je da za reprezentaciju iz različitih razloga neće nastupiti mnogi igrači, koji bi je svakako učinili jačom - Nikola Milutinov, Nikola Jokić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Nikola Radičević...

Selektor Mijatović veruje da će igre i rezultati biti na nivou očekivanja.

"Spremni smo da se žestoko borimo. Verujem da smo se u datim okolnostima dobro pripremili i da će nam forma rasti kako turnir bude odmicao".

PLEJMEJKERI I BEKOVI: Mladen Đorđević (Crnokosa), Nikola Rebić (Crvena zvezda Telekom), Stefan Pot (Vojvodina), Jovan Novak (Vršac), Ognjen Jaramaz (Mega Vizura), Petar Aranitović (Partizan).

KRILA: Mihajlo Andrić (Partizan), Ognjen Dobrić (Zvezda).

KRILNI CENTRI I CENTRI: Marko Tejić (Zvezda), Nikola Janković (Pepinster), Đorđe Kaplanović (FMP Železnik), Đoko Šalić (Partizan).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC