• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Sezona pomeranja granica

Autor mondo.rs

Direktor crveno-belih Davor Ristović u susret žrebu grupne faze Evrolige boravi u Barseloni, gde je prisustvovao nizu važnih sastanaka.

 ZVEZDA: Sezona pomeranja granica Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Telekom sledeće sezone će biti jedini srpski klub u Evroligi, takmičenju koje sve ozbiljnije radi na podizanju vrednosti brenda i ostvarivanju finansijske stabilnosti.

Nije tajna da za nastup u Evroligi više nije dovoljno imati dobar tim i rezultate. Kako vreme odmiče, biće postavljani sve stroži poslovni kriterijumi za ulazak u društvo najboljih.

Naši klubovi na tom polju moraju da nadoknade zaostatak za Špancima, Grcima, Rusima... što je zadatak koji su crveno-beli shvatili maksimalno ozbiljno.

"Težimo da poslovanje kluba u potpunosti prilagodimo Evroligi, o čemu najbolje svedoči podatak da su svi naši finansijski izveštaji iz prošle sezone atestirani od strane revizora i kao takvi na vreme poslati Evroligi. I budžet za narednu sezonu biće potpuno prilagođen standardima koje propisuje finansijski fer-plej Evrolige", rekao je direktor Zvezde Davor Ristović.

On se od ponedeljka nalazi u Barseloni, gde je u susret žrebu (četvrtak, 12.00) održana serija važnih sastanaka i panel diskusija.

"Predstavnici klubova razgovarali su o iskustvima iz prethodne sezone, kao i o tome šta Evroliga očekuje od klubova u narednoj sezoni: kako unaprediti marketing, prodaju ulaznica, opreme i sve što podrazumeva poslovanje na najvišem nivou. Takođe, prvi put je organizovana konvencija klubova koji nastupaju u evropskim takmičenjima, njih preko 90 iz svih delova Evrope".

Što se tiče Zvezde, pripreme za nastupajuću sezonu su uveliko u toku, a u tom smislu postoji konstantna komunikacija sa čelnicima Evrolige.

"Razgovaramo sa idejom da ispravimo propuste iz prethodne sezone i unapredimo rad Crvene zvezde. Saradnja sa Evroligom je zidana godinama i Cibonino odustajanje je samo otvorilo vrata za naše drugo učešće zaredom u najelitnijem evropskom takmičenju", ističe Ristović.

"U drugoj sezoni igranja Evrolige trebalo bi da pomerimo granicu i postavimo nove standarde organizacije, poslovanja i funkcionisanja kluba. Pohvale koje smo dobijali tokom godine su nam prijale, ali smo sigurni da može i bolje. Bilo je i propusta, koji su nam dodatni motiv da napravimo korak dalje i da se i u tom segmentu približimo najboljim klubovima Evrope".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC