• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klivlend spremio pare za Lebrona

Autor mondo.rs

Kavalirsi "trejdovali" tri igrača i time oslobodili dodatnih devet i po miliona dolara na svom platnom spisku.

Navijači Klivlenda pre četiri godine su masovno spaljivali dresove Lebrona Džejmsa, kada je ovaj saopštio da će "poneti svoj talenat" na jug SAD i potpisati za Majami Hit.

Vlasnik Den Gilbert u isto vreme se zakleo da će Klivlend "osvojiti šampionski prsten pre lažnog kralja". (Kao što znamo, nije ispunio obećanje)

Ovog leta je MVP lige ponovo slobodan agent, a američki mediji navode da je Džejms suzio izbor na dve opcije - ostanak u Majamiju ili povratak u Klivlend, gde su se u međuvremenu smirile strasti i većina navijača bi ga dočekala kao kada je pre 11 godine draftovan kao spasilac franšize.

Kavalirsi su u sredu obavili trampu sa Bruklinom i Bostonom, u okviru koje su Netsima dali plejmejkera Džereta Džeka i krilo Sergeja Karasjova, a Seltiksima centra Tajlera Zelera i "pik" prve runde na nekom od narednih draftova.

U Boston iz Bruklina stiže i bek šuter Markus Tornton.

Pošto je Klivlend pre trampe bio ispod granice "seleri kepa", po propisima je imao pravo da u zamenu za igrače kojih se odrekao ne uzme druge igrače, već da "oslobođeni" novac sačuva za naredne transakcije.

Kako sada stoje stvari, "konjanici" bi Lebronu Džejmsu mogli da ponude startnu godišnju platu od 21,7 miliona dolara, a uz to i mladu, talentovanu ekipu, u kojoj su između ostalih plejmejker Kajri Irving i prvi "pik" sa ovogodišnjeg drafta Endru Vigins.

Ako bi se vratio u Majami, tamo bi ga verovatno čekali Kris Boš (ako ne prihvati bogatu ponudu Hjustona), sve nepouzdaniji Dvejn Vejd, perspektivni "ruki" Šabaz Nejpir i grupa veterana (Alen, Čalmers, Andersen...) kojoj su ovog leta pridodati Džoš Mekroberts i Deni Grejndžer.

Džejms, Boš i Vejd po završetku sezone su iskoristili opciju da postanu slobodni agenti i mnogi smatraju da od Džejmsove odluke zavisi šta će uraditi druga dvojica.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC