• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale, Krle i Teo: Totalna pozitiva!

"Poslednjih par meseci svi smo u kontaktu", kaže Krstić. "Neka Sale bude upola dobar trener kao igrač i biće sjajno", dodaje Teodosić. "Momci će dokazati da zaslužuju ovaj dres", ističe Đorđević.

 Sale, Krle i Teo: Totalna pozitiva! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević, Nenad Krstić i Miloš Teodosić, jedan pored drugoga.

Ovu trojku, na okupu, ne želi da vidi nijedan protivnik.

Selektor, kapiten i zamenik govorili su pred novinarima posle okupljanja reprezentacije koja posle šest godina nije u rukama legendarnog trenera Dušana Ivkovića, već u rukama legendarnog košarkaša Đorđevića. Nadamo se i trenera...


Ovaj trio često je koristio reč "pozitivno", ističući da se grupa momaka i njihovih mentora okupila željna i voljna da napravi nešto veliko u Španiji.

A, šta bi bio neuspeh?

"Ukoliko ne prođemo u drugi deo, to bi bio neuspeh i možemo da završimo sa pričom oko toga. Poznajete nas jako dobro, naše ambicije su jako velike. Ako ne težimo ka velikim ciljevima nećemo ih ni dostići. Od prvog dana rada će svima biti jasno naznačen cilj, vezan za odgovornost, imidž reprezentacije...", rekao je selektor Đorđević.

On je potom istakao...

"Hvala svim saradnicima koji će ova dva meseca provesti uz mene i pomoći mi da napravim što manje grešaka u radu. Hvala i svim igračima koji su se odazvali pozivu i koji su danas ovde. Odatle krećemo, od njihove želje koju su pokazali svojim igrama i u razgovorima sa mnom. Igrači su ti koji su najzaslužniji za uspeh ekipe i najiskrenije se nadam da ćemo ih staviti u idealnu poziciju da iskažu svoj talenat, kvalitet i ambiciju i da nas tako dovedu do puta ka borbi za medalju".

Poručio je i da će momci koje je pozvao pokazati da zaslužuju dres koji je nosio on i još mnogi veliki igrači.

"Da li će to medalja doći ove godine, sledeće ili bilo koje sledeće, naša dužnost je da uradimo sve od sebe da tako bude i da to ostavimo ljudima koji će doći posle nas. Osvojiti medalju za reprezentacijom Srbije je privilegija izabranih ljudi. Ovo su izabrani ljudi, momci koji će već od sutra dokazati da su svakim aspektom pokazati da su zaslužili ovaj dres".

Kapiten Krstić kaže da su reprezentativci dugo već u kontaktu i da su željno čekali da se okupe na istom mestu.

"Veoma važno takmičenje nas očekuje. Mislim da se stvara pozitivna atmosfera. Ovo je prvi dan i u ime svih igrača mogu da kažem da smo poslednjih par meseci bili u kontaktu sa selektorom i prezadovoljni smo sa tim. Mislim da je to novina", rekao je Krstić.

"Postaje praksa da početak priprema dočekujemo sa dosta povređenih igrača koji ili ne mogu da idu, ili su sa nama. Nadam se da će se ovi igrači koji su ovde oporaviti što pre. Mislim da takmičenje samo po sebi nosi veliku težinu".

Krstić je tražio od selektora malo duži odmor zbog...

"O mom uključenju u rad reprezentacije smo pričali. Prvi put se vidimo danas, ali smo pričali telefonom. Tek bi trebalo da razgovaramo, ali iskren da budem za tri dana mi se sestra udaje, pa sam tražio od selektora da prodam sestru. Tu sam tražio par dana i to je to u suštini".

Miloš Teodosić, povratnik među "orlove", rekao je da o povredi ni ne razmišlja...

"Stvarno ne bih dužio. Moj prvi utisak je da jako velika i pozitivna energija vlada među svima nama. Mislim da je to i najbitnije. Posle šest godina je promenjen selektor, što mislim da je pozitivna stvar, jer svaka promena donosi nešto novo i dobro. Imamo kvalitetnu tim, svesni smo da nas čeka naporno i dugo leto", rekao je Teodosić, koji je prošle godine propustio Evrobasket u Sloveniji zbog povrede lista noge, ali koji je i tokom prošle sezone imao problema sa povredama...

"Povreda je iza mene. Odmorio sam se 20 dana i koliko-toliko svež ulazim u početak priprema koje počinju već sutra ujutru".

On kaže da se igrači nisu okupili tek tako...

"Žrtvovali smo još jedno leto zarad naše zemlje, da napravimo neki rezultat. Čitao sam da je Sale rekao da je naša želja da se vratimo u borbu za medalju. To bih hteo više od svega. Saletu želim da kao trener ima uspeha bar upola kao što je imao kao igrač", rekao je Teodosić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC