• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Bolje nego prošle godine

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde Telekom zadovoljan žrebom za novu takmičarsku godinu Evrolige. Srećan jer je izbegnut pakao Grupe C.

 Radonjić: Bolje nego prošle godine Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Pokret ruke delio je košarkaše Zvezde od odlaska u izuzetno tešku Grupu C Evrolige, uz Barselonu, Panatinaikos, Fenerbahče, Armani... Srećom po njih, tamo je otišao Bajern.

Crveno-beli će od oktobra igrati u Grupi D, uz Olimpijakos, Valensiju, Laboral Kuću, Galatasaraj i Neptunas.

Trener Zvezde Dejan Radonjić razgovarao je neposredno nakon žreba sa novinarima TV "Sport klub". Priznao je olakšanje zbog izbegavanja šampiona Nemačke, Grčke, Turske...

"Sigurno da je situacija mnogo povoljnija, s obzirom na činjenicu da smo mogli otići u Grupu C, koja je bez dileme najjača. U grupi smo sa kvalitetnim timovima. U borbi za plasman u Top 16 smo mogli proći i bolje, ali dobro je i da smo izbegli kvalifikante, to je povoljnost za nas, pre svega jer je Uniks tamo favorit, a napraviće dobar tim. U završnici žreba smo imali i sreće", rekao je u dahu šef struke Zvezde.

Direktor Zvezde Davor Ristović razjasnio je da je cilj kluba u novoj godini viši nego u prethodnoj.

"Srećni smo što smo u Evroligi. Navijači će uživati i srećni smo što ćemo početi sezonu u Evroligi. Ova godina će biti lakša jer više nismo debitanti u takmičenju. Mislim da ćemo ići stepenicu više i da ćemo pokušati da se plasiramo u Top 16 fazu Evrolige".

Uz konstataciju da se svi timovi formiraju, Radonjić je najavio i da će Zvezda učiniti sve da ponovo bude konkurentna rivalima. Prošle godine je eliminisana kao jedini učesnik prve runde sa četiri ostvarene pobede. Da li će naredne sezone biti vreme za korak dalje?

"Neko je aktivniji na tržištu, neko manje, ali daćemo sve da napravimo konkurentan tim, koji će se ravnopravno boriti u našoj grupi. Daćemo sve da budemo spremni i da adekvatno odgovorimo kvalitetu koji će imati i Olimpijakos, Valensija, Galatasaraj, Laboral... Naravno, tu je i litvanski predstavnik, koga ne bi trebalo potcenjivati, s obzirom na bogatu i dugu tradiciju tamošnje košarke", dodao je Radonjić.

On je posebno izrazio nadu da će njegov tim odigrati sve utakmice u hali na Novom Beogradu.

"Treba sačekati sve što nas čeka u prelaznom roku, pa ćemo onda praviti konkretnu analizu. Mislim da ćemo igrati u Areni i da će biti prilike da u punoj dvorani ugostimo dobre i kvalitetne protivnike".

Upitan da uporedi kvalitet sadašnje grupe za prošlogodišnjom (Makabi, Laboral Kuća, Panatinaikos, Lokomobiva Kubanj, Lijetuvos Ritas), Zvezdin trener ocenio je da je ovog puta sreća bila naklonjenija njegovoj ekipi.

"Prvi utisak je da smo bolje prošli nego prošle godine, treba sačekati da se timovi otvore, ali smatram na prvu loptu da je takva situacija, ne samo zbog toga što smo izbegli kvalifikanta, već zato što imamo četiri jako kvalitetna protivnika, ali i šansu", podvukao je trener Crvene zvezde,

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC