• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dangubić: Hoću minutažu, važnu ulogu i Evropu

Reprezentativac Srbije govorio u hotelu "Zira" o kriterijumima prema kojima će izabrati novu sredinu. Ne odbacuje mogućnost da ostane u Srbiji.

 Dangubić: Hoću minutažu, važnu ulogu i Evropu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nemanja Dangubić (21, 201 cm) može se nazvati jednim od traženijih srpskih košarkaša ovog leta.

Mladi igrač Mega Vizure, "A" reprezentativac Srbije, najbolji igrač adidas Euro kampa u Trevizu, afirmisao se prošle sezone i završio je kao 54. pik na NBA draftu. Odabrala ga je Filadelfija, pa trejdovala u San Antonio.

U sredu, na okupljanju "orlova" u hotelu "Zira", on nije bio među novajlijama. Prošlog leta takođe je bio u taboru reprezentacije uoči Evropskog prvenstva u Sloveniji.

"Uživam ovde. Druga mi je godina u reprezentaciji i jako sam srećan. Nov je selektor i bio sam jako zadovoljan samom činjenicom da sam se našao na spisku. Naravno da ću pokušati da iskoristim svoju šansu i nađem se na Svetskom kupu", izjavio je Dangubić.

Prošlom takmičarskog godinom je izuzetno zadovoljan. Dolazak na okupljanje vidi kao njen odličan kraj i početak još jedne, od koje mnogo očekuje.

"Zahvaljujući Megi sam dobio već drugu godinu šansu. Događale su mi se lepe stvari - ABA liga, domaća liga, NBA draft, kamp u Trevizu... Naravno da sam baš zadovoljan. Od sledeće takođe mnogo očekujem", dodao je mladi Pančevac.

Dane posle NBA drafta iskoristio je za odmor, iako su i do njega svakodnevno dolazile glasine da bi mogao da pređe u Crvenu zvezdu Telekom, da ga traži nekoliko španskih klubova...

"Izolovao sam se. Znam koji su mi prioriteti što se tiče sledećeg kluba. Moj menadžer i ja ćemo sigurno naći najbolje moguće rešenje. Nisam nervozan ili nestrpljiv".

Potom je objasnio i svoje prioritete.

"Prioriteti su da nađem klub u kome ću imati minutažu, značajnu ulogu i, ako mogu da biram, da taj klub igra neko evropsko takmičenje i da ima velike ambicije".

Da li bi to mogao da bude i domaći klub, a ne samo inostrani?

"To ćemo još videti. Iskreno, ako klub ispuni te prioritete ja rado pristati", podvukao je eksplozivni bek, koji je prošle sezone u ABA ligi postizao 9,6 poena, uz 3,6 skokova po meču.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC