• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micov: Zbog jetre krećem "od nule"

Autor mondo.rs

Vladimir Micov objasnio je na okupljanju reprezentacije sa kakvom se bolešću borio u poslednja dva meseca. "Trebalo bi da na Kopu počnem da malo 'budim' telo", izjavio je.

 Micov: Zbog jetre krećem "od nule" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Problem Vladimira Micova je infekcija jetre", šturo je razjasnio prvog dana jula selektor Aleksandar Đorđević.

Doskorašnji igrač moskovskog CSKA bio je prinuđen da miruje poslednjih meseci zbog razloga koje šira javnost nije znala. Ipak, u sredu se pojavio na okupljanju reprezentacije u hotelu "Zira".

Za razliku od prošle godine, sada je rekao da ostaje u ekipi i da se nada da će tokom jula početi normalno da radi. Naravno, ako mu zdravlje dozvoli.

"Sale me je zvao u aprilu. Otvoreno smo pričali, rekao sam mu da sam spreman da igram i da sam prethodnih par godina bio spreman da igram, ali da sam imao i dosta problema i nesuglasica i sa Savezom i sa Dudom Ivkovićem, ali to je iza nas", objasnio je Micov novinarima.

Iako ima želju da nastupi za reprezentaciju na velikom turniru, još je neizvesno kada će početi da se priprema.

Razlog je navedeni problem sa jetrom.

"Taj problem se pojavio deset dana pre Fajnal-fora. Nisam hteo da odustanem od učešća na turniru, uprkos tome. I sa težom povredom igrači ne odustaju. 'Kljukao' sam se lekovima, a posle sam u Moskvi uradio nekoliko nalaza. Svi rezultati su ukazivali na problem sa jetrom, a sve što je u vezi sa jetrom traži samo strogo mirovanje".

"Tražio sam da dođem u Beograd, na detaljne analize u Gradsku bolnicu. U Moskvi su na početku sumnjali na razne viruse, oblike hepatitisa, mononukleozu, ne znam ni ja na koje sve bakterije... Hvala Bogu, ništa od toga nemam", objasnio je Micov.

Kako je infekcija nastala? Nedakvetnim odnosom prema virusu i višednevnoj temperaturi.

"Imao sam deset dana virus i temperaturu od 38,5. To nisam preležao i to mi je ostavilo posledice na jetru".

Kada će moći na teren? Još ne zna.

"Terapija je i dalje mirovanje. U četvrtak idem kod svog doktora, posle ću se videti da doktorom (reprezentacije) Draganom Radovanovićem. U četvrtak ću vaditi krv i proveriti stanje. Ako sve bude OK, u granicama normale, trebalo bi da krenem sa ekipom na Kopaonik (13. jula) i tamo da statičkim vežbama malo 'probudim telo'".

Želja selektora je da se priključi radu sa ekipom 20. jula, kada se očekuje i dolazak NBA dvojca Nemanja Nedović - Ognjen Kuzmić.

"Tek od tog datuma bih eventualno mogao da počnem da radim uz tim. Odmarao sam više od svih i spreman sam. Samo očekujem dozvolu lekara", objasnio je Micov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC