• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci bez Spanulisa na Mundobasketu

Selektor Grčke Focis Kacikaris susreo se sa mnogim otkazima igrača pred Svetsko prvenstvo u Španiji u septembru.

 Grci bez Spanulisa na Mundobasketu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Grci na Mundobasket ovog leta neće putovati u najjačem sastavu. U ekipi neće biti vođe tima proteklih godina Vasilisa Spanulisa, Stratosa Perperoglua, Antonisa Focisa i Sofoklija Skorcijanitisa.

Vasilis Spanulis, glavna karika tima u posledjoj deceniji, odlučio je da ipak preskoči takmičenje u Španiji.

"Bio sam poslednjih nedelja u stalnom kontaktu sa Spanulisom, koji je uvek sa velikom strašću spreman da se bori za reprezentaciju. Do poslednjeg momenta pred objavljivanje spiska smo se dogovarali, ali smo se posle konsultacije medicinskih izveštaja složili da je najbolje da ovog leta odmori organizam. Vasilis je veliki profesionalac, veoma dogovaran čovek i otkrio je da nije u stanju da nastupi u najboljoj formi, u kojoj je bio svih proteklih godina u dresu nacionalnog tima", saopštio je selektor Grčke Focis Kacikaris.

On je dodao da je formirao spisak vodeći se svojom košarkaškom filozofijom, ali i formom igrača.

On je istakao da na spisku 16 pozvanih nema Perperoglua, jer su se zajedno složili da je najbolje da zbog fizičkog problema koji ima, propusti Mundobasket, baš kao i Skorcijanitis, koji je jasno stavio do znanja da nije potpuno fit.

"Najteža odluka koju sam doneo u životu je da se zahvalim Antonisu Focisu. Bilo mi je veoma teško da prelomim zbog svega što je uradio za tim poslednjih godina, ali sam procenio da u ovom trenutku imam bolja rešenja na njegovoj poziciji. Prihvatio je moje razloge za takvu odluku i veoma sam mu zahvalan zbog toga. On je tako još jednom potvrdio da je veliki sportista i čovek", objasnio je Kacikaris.

Na spisku selektora Grčke nalaze se Nik Kalates, Janis Antetonkumpo, Kostas Kufos, Kostas Vasileiadis, Jan Vujukas, Vladimir Janković, Nikos Zizis, Kostas Kajmakoglu, Janis Atinaiu, Vangelis Mancaris, Jorgos Bogris, Janis Burusis, Kostas Papanikolau, Jorgos Printezis, Kostas Slukas i Majk Carelis.

Reprezentacija Grče će na FIBA Svetskom kupu u Španiji, od 30. avgusta do 14. septembra, igrati u grupi B zajedno sa selekcijamaHrvatske, Argentine, Portorika, Senegeala i Filipina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC