• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Mnogo me je pogodio Bogdanov odlazak

Autor mondo.rs

Trener Partizana u opširnom intervjuu za "Žurnal" otkrio zašto je nesrećan zbog transfera Bogdanovića, pričao je o osipanju tima, crnim danima crno-belih i o tome kako je postao skandal majstor.

 Vujošević: Mnogo me je pogodio Bogdanov odlazak Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Duško Vujošević obeležio je nedavno okončanu sezonu. Delom zbog prepirki sa prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem, ali i rezultatima Partizana, koji je ove godine imao brojne pehove sa povređenim igračima.

Crno-beli nisu uspeli da se plasiraju u Evroligu, ali su opet uradili nešto zbog čega im svi na evropskom sceni skidaju kapu - napravili su i promovisali nove talentovane igrače.

Jedan od onih koji je zasijao u punom sjaju je Bogdan Bogdanović. Uprkos odličnim partijama u Partizanovom dresu, odlučio je da izađe na draft, ali ne da ode u NBA ligu, nego da napusti Beograd i preseli se u redove Fenerbahčea. Vujošević je priznao da je veoma nezadovoljan što je klub iz Humske morao da proda svog bisera.

Povezane vesti

 "Veoma sam nezadovoljan što je Bogdan otišao. To je igrač koga sam, kada sam se vratio u Partizan, zatekao u stanju gde nije bio ni u prvih 12. Učinilo mi se da je veoma talentovan, postao je deo projekta. Velikim radom se njegov talenat razvio, uz ogromnu žrtvu kluba i tima. Eliminisan je Anđušić, kada se povredio Vesterman nije dovođen plej kao zamena. Uloženo je mnogo minuta, izgubljenih važnih utakmica, da bi on razvio svoj kvalitet", istakao je u intervjuu za "Sportski žurnal" Vujošević.

On je dodao da se nadao da će Bogdanović otići u NBA ligu.

"Računao sam da će to biti njegov naredni korak, ali je njegova menadžerska agencija zbog svojih materijalnih interesa uradila sve da do toga ne dođe. Zainteresovanim NBA klubovima davane su informacije da bi on trebalo da ostane još dve godine u partizanu, a paralelno se radilo na tome da on ovde ne bude ni dva dana. Dan posle drafta generalni menadžer Finiksa govorio je kako će Bogdan ostati u Partizanu, ali očigledno da je bio pogrešno informisan. Ono što je korektno je da je on mogao da ode i bez obeštećenja, jer nije bio isplaćen, a to nije iskoristio".

"Nezadovoljan sam što je Partizan morao da ga proda, kao i zbog načina na koji je otišao i finansijskim uslovima. Njemu bi cena, da je ostao, samo porasla do sledeće godine, a on bi se odužio klubu i igrama i još nekim trofejom. I naravno, napredovao bi", rekao je Vujošević.

On je potom objasnio i da obeštećenja koje klub dobija prodajom igrača nisu dovoljna da pokriju nagomilane dugove.

"O Bogdanovom obeštećenju se pričaju bajke. Ono nije malo, ali je mnogo manje nego što je Partizan uložio u njega. Od tih 1,3 miliona evra 20 odsto ide na ime menadžera koji su svojevremeno platili 65 odsto od obešteženja kada je dolazio iz Žitko basketa. Preostalih 80 odsto što dobija klub biće uplaćeno u dve rate, jedna ove, druga sledeće godine. A to je, kada je u pitanju kvalitet igrača i različita situacija u kojoj se nalaze dva kluba koji trguju, sigurno limitirajući faktor. Prva rata od 500 hiljada evra, umanjena je za 106 hiljada, koliko se Bogdanu duguje, pošto je primio samo jednu plate ove godine. Preostala cifra nije beznačajna, ali je daleko manja od onoga što je klub uložio i daleko od rešavanja ekonomskh problema", objasnio je trener crno-belih.

Izvor: MN PRESS

Trofejni stručnjak ističe da nije Bogdanović jedini koji je napustio crno-bele. Žofri Lovernj je otišao "na gospodski način" opraštajući pola duga, davis Bertans je napustio klub obaveštenjem preko advokata, a vrlo je izvesno da će istim putem krenuti i Leo Vesterman.

Vujošević se osvrnuo na bolne odlaske i nemogućnosti kluba da zadrži najbolje.

"Sa Partizanom se dešava upravo ono na šta sam upozoravao, preti opasnost da se ozbiljna institucija prepoznata u svetu svede na efemernu pojavu. I pored velike želje ideologa svega, verujem da se to neće u punoj meri ostvariti. Upozoravao sam da su igrači neplaćeni,a a svako ko radi posao mora da bude plaćen. Ako ti nisi fer, ne možeš da očekuješ to ni od nekog drugog. To što sam govorio nekorektno je svođeno na lični sukob sa nebojšom Čovićem. Upozoravao sam javnost, navijače i segment države koji bi trebalo da vodi računa o vrhunskom sportu, da se ne dopusti da ozbiljan projekat koji je proizvodio igrače, igru i rezultate, bude izložen ogromnoj opasnosti".

On je još jednom pričao i o tome što je o svim problemima govorio "bez dlake na jeziku", o teškom stanju u Partizanu i o odnosu države prema klubu.

"Žao mi je što sam postao neko ko javno iznosi stvari koje su neprijatne onima o kojima govorim, samim tim i za mene koji to priča. Sve radim da se scenario propasti Partizana ne odigra nemo. Pričam i zato što drugi iz kluba ćute. Da li sam postao skandal majstor, ili svoj posao i dalje radim uredno i marljivo? Osvojili smo i ove godine titulu, igrači su napredovali, iz te radionice proizišao je najbolji mladi košarkaš i prvi skakač Evrolige. To je valjda mnogo bitnije. Pitam se da li su u ovoj državi stvari toliko uređene i u rukavicama da je jedini problem nivo komunikacije između mene i Čovića, a sve drugo je u apsolutnom redu".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

andrej

apsolutni Bog naše košarke! hvala ti Dule za sve, Partizan s tobom može biti samo jači i jači!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC