• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri neće braniti zlato u najjačem sastavu

Autor mondo.rs

Selektor SAD Majk Križevski saopštio je spisak od 19 imena na koja će računati tokom priprema za predstojeći Mundobasket u Španiji.

Sjedinjene Američke Države na Svetskom prvenstvu u Španiji (od 30. avgusta do 14. septembra) neće braniti zlato u najjačem sastavu, ali će svakako imati tim sastavljen od igrača iz najbolje lige na svetu - NBA.

Selektor Majk Križevski odabrao je 19 imena među kojima nema zvezda poput Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda, Karmela Entonija..., ali će se protivnicima i bez njih "dizati kosa na glavi" kada ugledaju ekipu naspram sebe.

Tim koji će uskoro početi pripreme u Las Vegasu trebalo bi da predvode Stefon Kari (Golden Stejt), Kevin Durant (Oklahoma), Pol Džordž (Indijana), Blejk Grifin (Los Anđeles Klipers), Kevin Lav (Minesota) i oporavljeni Derek Rouz (Čikago).

Na spisku su još Demarkus Kazins(Sakramento),Kajli Irving(Klivlend), Bredli Bil (Vašington), Demar Derozan (Toronto), Andre Dramond (Detroit), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Demijan Lilard (Portland), Čendler Parsons (Dalas), Kelej Tompson (Golden Stejt), Kenet Farid (Denver), Džejms Harden (Hjuston), Kajl Korver (Atlanta) i Gordon Hejvord (Juta).

Četvorica od ovih igrača bili su članovi tima i 2010, kada su SAD osvojile zlatnu medalju na Mundobasketu u Turskoj: Kari, Durant, Rouz i Lav, a njih četvorica sa spiska učestvovalo je dve godine kasnije u osvajanju olimpijskog zlata: Durant, Lav, Harden i Dejvis.

"Napravili smo spoj mladosti i iskustva. Imamo nekoliko veterana koji znaju kako se osvajaju medalje na najvećim internacionalnim turnirima, ali i neke od najperspektivnijih mladih igrača, koji takođe mogu da doprinesu timu. Svi smo veoma uzbuđeni i sa nestrpljenjem čekamo početak turnira", izjavio je selektor Majk Križevski.

SAD će igrati u Grupi C sa Dominikanskom Republikom, Turskom, Finskom, Novim Zelandom i Ukrajinom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC