• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poraz "orlića", Rebić promašio uz zvuk sirene

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od domaće selekcije Grčke 69:70, u prvom kolu novoformirane E grupe druge faze prvenstva Evrope na Kritu.

 Prvi poraz "orlića", Rebić promašio uz zvuk sirene Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Izabranici Dejana Mijatović posle maksimalne četiri pobede u prvom delu Evropskog prvenstva na Kritu, teren su prvi put napustili pognutih glava.

Bolji od "orlića" bili su domaći košarkaši, koji su slavili 70:69 (14:21, 20:12, 19:19, 17:17).

Imalo su naši igrači šut za pobedu, ali je Nikola Rebić bio neprecizan uz zvuk sirene...

Posle vrlo dobrog početka, "orlići" su prepustili kontrolu igre rivalu. Gubila je srpska selekcija na sedam minuta pre kraja sa devet poena razlike, ali je uspela da u završnici uhvati rezultatski priključak, čak i da dođe do šuta za pobedu, međutim, posle prave drame  ostala je bez bodova.

Konačan rezultat postavio je Jorgos Dijamantakos sa linije slobodnih bacanja 19 sekundi pre kraja, iako su posle toga priliku za potpuni preokret imali Mihajlo Andrić, kao i Nikola Rebić, koji je sa poslednjim zvukom sirene šutirao za pobedu Srbije, ali je nažalost bio neprecizan.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Janković sa 18, Šalić sa 13 i Andrić sa 10 poena, dok su Grke do važnog trijumfa predvodili Bokoridis i Dijamantakos sa po 17 i Agravanis sa 16.

"Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo u finišu prvog poluvremena našim greškama vratili selekciju Grčke u igru. Izgubili smo koncentraciju, donosili loša rešenja u napadu, a rivalu dozvolili puno ofanzivnih skokova i lakih poena", izjavio je posle meča selektor Mijatović, dodajući da je slično bilo i u poslednjoj četvrtini.

"Uspeli smo da se vratimo, uđemo u penal završnicu, izjednačimo i dva puta šutiramo za pobedu. Nismo uspeli, ali ovo je velika škola, novo iskustvo za naše igrače. Imali su prilike da osete šta je pritisak, kako je igrati na pravom gostujućem terenu. Nema vremena za tugovanje, sutra je već nova prilika, da odigramo daleko bolje, savladamo Veliku Britaniju i potvrdimo plasman u četvrtfinale", zaključio je Mijatović.

Utakmica drugog kola E grupe između Srbije i Velike Britanije na programu je u utorak od 18.15.

Britanci su u prvom kolu ubedljivo poraženi od Slovenije 52:75. 

TABELA: Srbija 2-1, Slovenija 2-1, Litvanija 2-0, Grčka 1-2, V.Britanija 1-2, Španija 0-2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC