• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvajt Hauard dobio 122 kilograma za trening!

Autor mondo.rs

U 31. godini Džoi Dorsi dobiće ponovo priliku u NBA ligi, u timu za koji je debitovao 2008. godine.

Nikad ne reci nikad.

Džoi Dorsi, snaži centar koji je kasno počeo da se bavi košarkom i koji je imao samo dve važne uloge u karijeri i to u Evropi, dobiće novu šansu u NBA ligi.

Hjuston Rokitsi odlučili su da, sada već veteranu, koji je debitovao u NBA ligi tek 2008. godine, ponude dvogodišnji ugovor za minimalac od milion dolara po sezoni. On je to rado prihvatio, tako da će se posle tri sezone u Evropi, vratiti u NBA, na još jedan pokušaj.

Dorsi, visok 203 centimetra i težak 122 kila "čistih" mišića, nastupao je za Hjuston od 2008. do 2010. godine, ali je zabeležio samo deset utakmica za dve sezone, dok je ostatak provodio u razvojnoj ligi. Probao je i u Sakramento Kingsima (2009/10), ali je izašao na parket samo osam puta, uz simboličan učinak.

Pravu šansu dobio je tek u sezoni 2010/11, u Toronto Reptorsima, za koji je na 43 nastupa beležio prosečno 3,1 poen i 4,4 skoka, što je bilo premalo da bi nastavio NBA karijeru. Morao je u Evropu, gde je proveo pola sezone u Kahi Laboral, a onda početkom 2012. prešao u Olimpijakos i sa Dušanom Ivkovićem osvojio titulu prvaka Evrope!

Međutim, to ga je poslalo, ni manje - ni više, u turski Gacijantep, u kojem je igrao u sezoni 2012/13.

Barselona je u njemu pronašla rezervnog centra za prošlu sezonu, a kada je stigao do titule prvaka Španije preko Valensije i Real Madrida, uspeo je da se vrati i u NBA ligu.

Nema sumnje, Rokitsima je Dorsi potreban pre svega kao sparing partner Dvajtu Hauardu tokom treninga, a onda i za koji minut na parketu. Dorsi ne može visinom da parira "Supermenu", ali mišićnom masom itekako može. Uostalom, odbrana je uvek bila ono što je bolje znao da radi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC