• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otišao je samo Lebron Džejms...

Autor mondo.rs

Posle Krisa Boša, i Dvejn Vejd je dogovorio nastavak saradnje sa klubom u kojem igra od 2003. godine.

Lebron Džejms (29) je otišao.

Ostali su Kris Boš (30) i Dvejn Vejd (32).

Iz SAD stižu vesti da se, posle Boša, i Vejd dogovorio sa predsednikom Majami Hita Patom Rajlijem i da će nastaviti da nosi dres kluba koji ga je draftovao 2003. godine i kojem je doneo, sa više ili manje zasluga, tri titule "prvaka sveta", što bi rekli Ameri.

Nedugo posle ovih vesti, Vejd je "tvitnuo"...

"Dom je tamo gde ti je srce... Moj dom, moj grad, moj dom", sve sa tagom #HeatLifer, uz sliku u dresu Majamija i tri šampionske zastave u pozadini.


Vejd, koji je poput ostalih članova "Big 3" grupe, iskoristio izlaznu klauzulu i ponudio se ostalim klubovima, odlučio je da se "vrati" u Majami i potpiše dvogodišnji ugovor vredan 34 miliona dolara, ali sa mogućnošću raskida naredne sezone. To je drugi put da Vejd produžava ugovor sa Hitom, koji je s Bošom dogovorio petogodišnju saradnju tokom koje će krilni centar zaraditi 118 miliona dolara.

Vejd je, sada sa već hroničnim povredama kolena, prošle sezone odigrao samo 54 utakmice za Majami i beležio proslečno 19 poena, 4,5 skokova i 4,7 asistencija. Lošiji je bio u plej-ofu, kada je ubacivao prosečno 17.8 poena.

NBA VESTI

Sve vesti o NBA ligi pročitajte OVDE.

Poređenja radi, u sezoni 2005/06, kada je u tandemu sa Šakilom O'Nilom, doneo Majamiju prvu titulu prvaka, Vejd je u plej-ofu beležio prosečno 34,7 poena, što nije uspevalo ni Majklu Džordanu. Vejd je tada, posle pobede Majamija od 4:2 nad Dalas Meveriksima, postao najmlađi košarkaš sa titulom MVP finala NBA lige.

Pored dogovora sa Bošom i Vejdom, Rajli se dogovorio i sa Luolom Dengom, Krisom Andersenom, Džošom Mekrobertsom, Mariom Čalmersom i Danijem Grendžerom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC