• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davis Bertans u evroligaškoj "Legiji stranaca"

Autor mondo.rs

Letonac, posle neslavnog rastanka sa Partizanom, i dalje neće otići u NBA ligu. Ipak, igraće Evroligu u "Legiji stranaca".

 Davis Bertans u evroligaškoj "Legiji stranaca" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Davis Bertans (21) ima pravo nastupa u NBA ligi, u San Antonio Sparsima, koji su ga draftovali još 2011. godine, ali nije zbog toga raskinuo ugovor s Partizanom na kraju ove sezone, posle dve i po turbolentne godine u Humskoj.

Letonski mediji najavljuju da će sjajni trojkaš karijeru nastaviti u Evroligi, u Baskoniji, odnosno Laboral Kući. Već na jesen, popularni "Berta" vratiće se u Srbiju i igrati protiv Crvene zvezde u prvoj fazi Evrolige.

Bertans, koji je za srce ujeo trenera Partizana Duška Vujoševića kada je odlučio da iskoristi pravo za jednostrani raskid ugovora na kraju sezone 2013/14, trebalo bi da pojača paletu boja u rosteru Saski Baskonije, kluba koji trenira Serđo Skariolo i koji, za sada, ima 11 igrača iz 10 različitih zemalja.

Za Laboral trenutno, ako ne bude novih promena, nastupaju Francuzi Fabijen Koser i Tomas Ortel, Amerikanac Lamont Hamilton, Mađar Adam Hanga, Portorikanac Valter Hodž, Čeh David Jelinek, Argentinac Andres Noćioni, Nemac Tibor Plajs, Španac Fernando San Emeterio, Gruzijac Tornike Šengelija i Britanac Devon van Ostrum.

Na pozajmici je Brazilac Danijel Bordington.

Pre Partizana, sa kojim je osvojio tri titule prvaka Srbije (2012, 2013, 2014), Kup Radivoja Koraća (2012) i ABA ligu (2013), 208 centimetara visoki krilni košarkaš nastupao je za Olimpiju iz Ljubljane i litvanske klubove Barons, DSN Riga i ASK Riga.

Bertans je u poslednjoj utakmici u sezoni 2012/13, doživeo tešku povredu ukrštenih ligamenata kolena, zbog čega je morao na operaciju i dugu rehabilitaciju. Dobar deo vremena proveo je trenirajući i jačajući nogu u Teksasu, u San Antoniju, iz kojeg se u martu ove godine vratio u Partizan i odigrao finiš sezone 2013/14.

Potom, usledio je raskid ugovora...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC