• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlasnik Panatinaikosa kupuje Partizan!?

Autor mondo.rs

Dimitris Janakopulos zainteresovan je da kupi najtrofejniji srpski košarkaški klub. Danilović: "Ako je tačno, radujem se".

Košarkaški klub Partizan, prvak Evrope iz 1992. godine, mogao bi uskoro da bude privatizovan!

Vlasnik? Ni manje, ni više, nego grčki biznismen Dimitris Janakopulos, sin jednog od braće Janakopulos koji su stvorili zelenu imperiju zvanu Panatinaikos, a koja je u prethodnih 15 godina osvojila pet od šest titula prvaka Evrope, svih pet sa Željkom Obradovićem.

Ovu vest, u broju od srede, donele su "Naše novine" sa naznakom "Ekskluzivno".

Ovaj list dodaje da će Zakon o privatizaciji u sportu biti donet u naredna dva meseca.

"Vlasnik jednog poznatog evroligaškog kluba je izuzetno zainteresovan za kupovinu crno-belih. On ima dovoljno novca da pokrije klupske troškove, koji pogotove ove godine ozbiljno prete da ugroze opstanak kluba, a Partizan bi mu poslužio kao rasadnik talenata", kaže za "Naše" izvor koji autor teksta navodi kao "ozbiljno obaveštenog sagovornika iz državnog vrha".

"Porodicu Janakopulos za Partizan vežu najlepše uspomene, što u velikoj meri utiče i na njihovu želju da kupe klub. Iz Partizana je u njihove redove stigao Željko Obradović, koji je ovaj klub uzdigao na najviši nivo, godinama je dominirao evropskom košarkom. Grci ne zaboravljaju ni Nikolu Pekovića, Aleksa Marića, Milenka Tepića i ostale koji su iz Beograda otišli u Atinu", ističe isti izvor.

Predsednik Partizana Predrag Danilović, ovim povodom, rekao je:

"Nije mi poznata činjenica da ima zainteresovanih za kupovinu KK Partizan. Ali, voleo bih i radujem se tome, ako je istina..."

Privatna kompanija Dimitrisa Janakopulosa u 2012. godini ostvarila je promet od 240 miliona evra. On je upravo te godine preuzeo rukovođenje Panatinaikosom, kada su se tvorci imperije, braća Pavlos i Tanasis, povukli sa čela "zelenih". Pavlos je Dimitrisov otac, a Tanasis stric.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC