• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Mi i PAO za drugo mesto

Crno-beli pucaju od optimizma posle pobede nad Montepaskijem i najavljuju žestoku borbu sa aktuelnim prvakom Evrope.

 Vujošević: Mi i PAO za drugo mesto Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je posle pobede nad Montepaskijem da će se njegovi košarkaši i aktuelni prvak Evrope, grčki Panatinaikos, u preostala dva kola boriti za drugo mesto u D grupi Top 16 faze i plasman u četvrtfinale Evrolige.

"Veoma sam zadovoljan i srećan zbog pobede za koju zasluge pripadaju svima, fantastičnoj publici, igračima... Sijena se nalazi u sjajnoj formi i kada smo se pet minuta pre kraja našli na 'minus osam' uplašio sam se da će to biti teško dostižno", rekao je Vujošević.

"Međutim, igrači su verovali u pobedu i sada smo u prilici da sa Panatinaikosom rešavamo pitanje učesnika četvrtfinala. Efes ne računam kao ozbiljnog konkurenta. Ovo je fantastičan uspeh, jer ne treba zaboraviti da se Montepaski bori za prvo mesto u grupi. Presudila je trojka Veličkovića i odlična igra Palasija", istakao je strateg crno-belih.

Njegov kolega Simone Pjaniđani potražio je opravdanje za poraz u povredama Mekintajera i Lavrinoviča i izrazio nadu da će pobedom u Atini sledeće nedelje uspeti da obezbede prvu poziciju.

"Odigrali smo odlično u odbrani i dobro u napadu, pre svega akcije 'dva na dva'. Moji igrači su u teškoj atmosferi uspeli da održe vođstvo sve do poslednjih minuta. Partizan je tada promenio ritam, počeo brzo da završava napade i to je odlučilo. Upravo Partizan je pokazao da se može igrati na terenu evropskog šampiona i to nam daje nadu".

U svlačionici crno-belih, koja je mnogo puta ove sezone bila tužno mesto, posle nesrećnih poraza od Panatinaikosa, Fenerbahčea, Reala - sada samo nasmejana, mada potpuno iscrpljena lica.

"Ne mogu da kažem da li je ovo naša najvažnija pobeda, ali sigurno nam puno znači jer sa njom imamo šansu da se plasiramo među osam najboljih timova Evrope. Mislim da je i ovo što smo do sada uradili izuzetan uspeh. Moram da pohvalim saigrače zbog čvrste igre i navijače zbog fantastične podrške. Već sada znamo da će utakmica sa Panatinaikosom ovde odlučivati", izjavio je sjajni Dušan Kecman.

Kako je bilo u poslednja dva minuta?

"Teško. Bili smo fokusirani, iako smo bili u zaostatku od četiri poena. Nosio nas je Palasio svojim prodorima i probijanjem kroz odbranu Montepaskija. Ostaje nam malo vremena da se odmorimo za meč protiv Olimpije u NLB ligi, pa prelazimo na pripreme za Istanbul i Efes".

Heroj utakmice Milton Palasio rekao je da im je trener Vujošević na sastanku uoči utakmice rekao da je Sijena "spremna da padne".

"Znali smo da su došli nepobeđeni, ali Dule je rekao pravu stvar na sastanku. Znali smo da treba da igramo jako i to smo i učinili. Jesmo padali, ali smo nastavili da se borimo. Poslednja dva minuta su bila luda, osetio sam da mi dobro ide i tražio sam od momaka da mi daju loptu, pa šta god da se desi. Bila je sjajna zabava", izjavio je Palasio, jasno stavljajući do znanja da je ipak produkt američke škole košarke.

Kako ste Novica i ti izgubili loptu kod izvođenja auta?

"Mislim da je on ubacio loptu malo ranije nego što je trebalo. Bio je malo nervozan, a i ja sam mu viknuo da dolazim. Posle sam mu kazao da je gotovo i da ne razmišlja o tome. Na svu sreću, pobedili smo".

Milenko Tepić rekao je da veruje u pobede i nad Efesom i nad Panatinaikosom.

"Mislim da bi bilo pravedno da Panatinaikosu odjednom vratimo za tri poraza ove sezone. Nismo favoriti, ali nismo bili ni u jednoj utakmici Evrolige. Spremićemo se maksimalno za njih. Naravno, pre toga idemo Efesu, ali kako se razvija situacija u grupi, verovatno će ta utakmica u Pioniru biti odlučujuća", izjavio je Tepić.

On se zahvalio publici uz konstataciju da se "ne seća" da je u Beogradu ikada bila ovakva atmosfera i podsetio da Partizan u 18 evropskih utakmica ove sezone "niko nije nadigrao".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC