• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević u Efesu, neizvjestan nastup na EP

Srpski reprezentativac Igor Rakočević napustio je ekipu Taukeramike i preselio se u Tursku.

 Rakočević u Efesu, neizvjestan nastup na EP Izvor: MONDO

Najbolji strijelac Evrolige ove sezone potpisao je ugovor sa prvakom Turske Efes Pilsenom na dve godine, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Rakočević će u naredne tri godine, ukupno sa bonusima, zaraditi oko 6,5 miliona evra.

"Bilo je dosta zainteresovanih klubova, ali je Efes iznio ponudu koja je vanserijska. Turski šampion pravi ekipu sa velikim planovima. jedan od prioritetnih ciljeva biće plasman na Fajnal for Evrolige, a za mene je to veliki izazov i želim da budem dio velikog projekta", izjavio je Rakočević za "Sportski žurnal", za kojeg su se raspitivali Sijena i Olimpijakos.

Igor je istakao da je važnu ulogu u odluci da se preseli u Istanbul odigrala i činjenica da iz tog grada postoji direktan let za Beograd.

"Za Istanbul postoji direktan let iz Beograda, što je veoma važna stvar za mene. Proteklih godina, od kada sam u Španiji, nisam imao prilike da često dolazim kući, a to mi je veoma nedostajalo. Ovako ću češće moći da dolazim u svoj rodni grad", naglasio je odlični bek šuter, koji je sa Taukeramikom ove sezone osvojio Kup kralja i španski Superkup.

Rakočević je rekao da sa sjajnim uspomenama napušta Vitoriju i Taukeramiku u kojoj je igrao od 2006. godine.

"Sa Taukeramikom sam se rastao na fenomenalan način. Bilo je dosta emocija, osvojen je veliki broj trofeja i nikada neću zaboraviti vrijeme provedeno u Vitoriji i tom klubu, gdje sam postao jedan od najboljih igrača Evrope. Ipak, moram priznati da sam se malo zasitio Španije. Volim da ispred sebe postavljam nove izazove, a Efes je sigurno ekipa za to", naglasio je Rakočević, koji je prije Taukeramike igrao za Zvezdu, Budućnost, Minesotu Timbervulvse, Pamesu i Real Madrid.

Poslije naporne sezone u ACB ligi, u kojoj je TAU u finalu izgubila borbu za šampionski trofej od Barselone, Rakočević je doveo u pitanje nastup za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Iako se od 31-godišnjeg Rakočevića očekuje da bude lider ekipe na šampionatu u septembru, on priznaje da nije siguran da će moći da preuzme tu ulogu.

"Iza mene je veoma naporna sezona, španska liga je najduža u Evropi. Uz to, obnovio sam povredu Ahilove tetive i narednih dana obaviću ljekarske preglede u Istanbulu i Beogradu. Moja želja da igram za reprezentaciju nije sporna, ali ako tijelo ne bude moglo da izdrži nove napore, neće mi preostati ništa drugo nego da se zahvalim selektoru Dušanu Ivkoviću na pozivu u nacionalni tim", rekao je Rakočević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC