• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saletov raport: Raduljica, Micov, Lučić, Kravić...

Autor mondo.rs

Naše košarkaše na Kopaoniku posetila je ekipa novinara, među kojima i reporter MONDA. Pročitajte kakve je odgovore gostima dao naš selektor Aleksandar Đorđević.

 Saletov raport: Raduljica, Micov, Lučić, Kravić... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Daleko od gradske uke i buke, u planinskom miru, na svežem vazduhu, najbolji košarkaši Srbije pripremaju se za Svetsko prvenstvo u Španiji.

Ove nedelje imali su goste, ekipu novinara iz Beograda, koji su došli u jednodnevnu posetu "orlovima". Selektor Aleksandar Đorđević bio im je domaćin i, tom prilikom, razgovaralo se o svim aktuelnim temama.

"Zadovoljan sam odnosom igrača prema radu, entuzijazmu, treningu", počeo je Đorđević priču.

"To je početak i baza svega što gradimo i što trener hoće da izgradi, taj odnos prema radu. U naredna tri, četiri dana počećemo da radimo detaljnije, kada se priključe Nedović, Kuzmić i Krstić, kao i Micov za koga očekujemo da uskoro počne da radi u jačem ritmu".

Dodao je i da...

"Neki cilj atletski, pre svega, je da ih regenerišemo posle naporne sezone i da im napunimo pluća i noge, jer nam je to preko potrebno. Napravili smo plan, gde je mnogo stvari okrenuto njima, njihovom telu i fizičkoj spremi. Dobro je što ćemo imati dobru i jaku grupu, jer svi težimo ka tome. Ne bežimo od očekivanja, ali su nezahvalna. Ponavljam da je proces povrataka reprezentacije u borbu za medalje počinje svaki put kada se reprezentacija sastaje. Pred nama je da skratimo taj proces i u najkraćem periodu dođemo do tih pozicija".

Đorđević se kao igrač više puta pripremao na Kopaoniku, a sada je on taj koji kao selektor debitant mora da odredi pravi ritam, jačinu drila, strogoću ili ležernost na treningu i van njega. Posao mu olakšavaju uslovi na Kopu, koji su...

"Uslovi su takvi da momci mogu i u čarapama da odu u subotu. Fenomenalni uslovi za rad, ja ništa više od toga ne tražim. Momci, ovo je Srbija, a mi smo reprezentacija Srbije. Ima i bolje, ima i gore, ali ovo je za mene fenomenalno".

MICOV I LUČIĆ


O zdravstvenim problemima Vladimira Micova i Vladimira Lučića, Đorđević je rekao da stvari idu nabolje.

"Bio je na analizama krvi, veće je pre toga ušao u statičniji rad, verujem da će za pet-šest dana, dok ne bude u ful programu", izjavio je selektor.

"Lučić je u svom specijalnom programu još. Ima problem sa leđima i dalje. Kao što sam rekao i ranije, nama je dužnost da jednom od kandidata za reprezentaciju pružimo najbolji mogući tretman i sve što mu treba da rešimo taj problem. Ne za nas, već za njegovu karijeru. On bi trebalo da još deset godina igra košarku. Videćemo da li će moći. Nisam ja taj koji će reći 'Da' ili 'Ne", realno".

Miroslav Raduljica, kao NBA igrač, ima zabranu da trenira duže od 35 dana za SP, međutim izgleda da su stvari "legle" u dogovoru sa Milvoki Baksima i da naš centar neće morati da se "krije po šumama".

"Raduljica trenira sasvim normalno. U ponedeljak sam razgovarao sa njegovim generalnim menadžerom, došao je i dopis iz kluba, kojim je adekvatnom terminologijom njemu omogućeno da trenira. On očigledno nije u formi, ali polako. Veliki i visoki igrači malo teže ulaze u formu. Trebaće mu vremena".

Generalno...

"Situacija sa svima je jako dobra, pune su im noge. Trčkarali smo malo na treninzima. Rad je uglavnom na parketu i u sali. Lopta ih povuče, vole. Nismo na adekvatnoj visini da pravimo program da menjamo sastojke krvi... Već u prvih sedam dana na planini će baš zbog toga imati dva full dana slobodna, da bi kasnije dizali svoj rad".

Đorđević kaže da nije igrače osudio na suvi trening bez lopte, već da se od starta radi i tehnika.

"Lopta je od prvog trenutka u njihovim rukama. Rade vrlo malo vežbi bez lopti i cilj je da kroz loptu steknu atletsku spremnosti".

Kada može da se očekuje skraćenje spiska?

"U sledećih par nedelja pre odlaska na prvi turnir. Mislim da ćemo posle prvog turnira u Trstu videti šta i kako i sa kim. Tada ću odraditi najgori i najružniji deo posla. Sinoć sam razmišljao kako i šta da saopšštim nekome od ovih momaka da više nije sa nama. To je najgori deo posla i možda je najbolji španski princip - odmah 12 igrača i to je to. Mislim da će sve to biti jako emotivno", rekao je i nadovezao se...

"Za par godina, kako se menjaju pravila, kako će se pomerati linija za tri poena, tako i NBA uslovljava sve ekipe da imaju 35 dana priprema. Igrači sada to imaju u ugovornim obavezama, to će biti primenjeno na sve reprezentacije i to će biti super. Neće više biti situacija kao što imamo sa Miroslavom (Raduljicom) i njegovim osiguranjem. To je dobro. U mesec dana ćemo imati priliku da napravimo tim od 12, 13, 14 igrača..."

POSETE


Da li su igračima dozvoljene posete?

"Svi imaju svoj program i plan. Svi imaju žene, devojke, svoje živote... Ovo nisu kaznene pripreme, već deo njihovih priprema za takmičenje. Njihove devojke i žene su deo njihovih života. Ako dođu nemam nikakav problem, apsolutno".

O debitantu Dejanu Kraviću...

"Od pre tri dana, kada je postao Srbin, već je počeo da krade metar od linije do linije. Do tada je bio precizan, kanadsko-američki. Šalim se, odličan momak. Prihvaćen je dobro, radi odlično. Videćemo šta i kako dalje, zadovoljan sam što je potpisao profesionalni ugovor u Grčkoj. Za njega sve najbolje", rekao je sa osmehom.

Kada ste osećali veći pritisak, kao igrač ili sada?

"Ne znam, je l' ima nekog pritiska? To je, jednostavno, takmičenje... Ovo je sve košarka, čovek je u određenom dobu igrač, pa trener. Maksimalno ozbiljno prilazim obavezanma. Nema treme i mislim da je neće ni biti. Trudim se da dan sve od sebe i to je moj cilj i moj način rada", rekao je za kraj razgovora naš selektor Aleksandar Đorđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC