• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" na Kopu: Svi hoće fudbal, niko NBA

Autor mondo.rs

Reprezentativcima Srbije brzo je protekla prva nedelja priprema na Kopaoniku. Nemaju vremena za dosadu. I kada imaju, provode ga u sobi Luke Mitrovića, sa džojsticima u rukama.

 "Orlovi" na Kopu: Svi hoće fudbal, niko NBA Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

U tišini hotela Grand na Kopaoniku, najbolji srpski košarkaši završavaju uvodnu nedelju priprema, koncentrisani na obaveze i, u momentima odmora, na uobičajene zanimacije sportista.

Selektor Aleksandar Đorđević dao im je do sada jedan potpuno slobodan dan, dok su ostalima radili ujutro i uveče. Kažu da im vreme protiče brzo, na treninzima, dremkama, u šetnji i Sony playstation turnirima.

"Super prolaze dani, atmosfera je u ekipi je vrh. I vreme je dobro, posebno uveče, jer nije sparno kao u Beogradu. Odmaramo, radimo, družimo se, sve je super. Ležemo oko 23 časa, sat posle večere. Eventualno neko neki put ostane do ponoći, kad igramo fudbal i to je to".

"Iskreno, nemaš vremena da razmišljaš o nečemu drugom kada treniraš dva puta dnevno. Lepo je ukomponovana satnica i sve je kako treba. Kad imamo slobodan dan prošetamo, odemo na žičaru, ali ljudi uglavnom odmaraju", rekao nam je Vladimir Štimac, centar "orlova".

Kao i prošle godine, cimer je sa Vasilijem Micićem, a dosta vremena provodi i sa novajlijom Dejanom Kravićem, koji mu je javno zahvalio na podršci.

"Sa Štimcem sam najbolji od svih, pomaže mi puno i hvala mu. Cimer sam sa Raduljicom, on je dobar, smešan čovek (osmeh)", rekao je još pomalo zbunjeni Kravić na terasi hotela.

"Novopečeni" srpski državljanin i košarkaš grčkog Retimna ne izdvaja se od ostatka ekipe. Zajedno sa saigračima spuštao se bobom i takmičio u Pro Evolution Socceru, iako bi radije zaigrao NBA.

"Nismo samo u sobama, imalo smo pre neki dan i slobodan dan, bili smo u bazenu i u parku. Išli smo i na ono bzzzz bzzzz (bob)  i eto... Videli smo malo planine. Lepo prolazi vreme. Niko neće da igra NBA, pa moram i ja fudbal", požalio se Kravić.

"Kako neće? Hoće, ali imamo samo PES, jer Luka (Mitrović) nije doneo nijednu drugu", odgovorio mu je Micić.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Kako još provode vreme "orlovi" u iščekivanju prvih kontrolnih utakmica?

"Prošetamo malo po Kopu, odemo do Konaka, počastimo jedni druge. Zaista samo razmišljamo o odmoru", dodao je plejmejker.

Selektor Đorđević drži situaciju pod kontrolom i sa osmehom prati šta rade njegovi igrači. Zadovoljan je zato što su sve vreme zajedno.

"Sada su drugačija interesovanja nego ja kada sam bio reprezentativac. Imaju svoje načine zezanje i druženja i vidim da su stalno zajedno kad nemaju treninge. Prave lepu atmosferu, a to se prenosi i na rad. Dobri su momci, imaju mnogo u glavi i srcu i insistiram da imamo svi iskreni odnos", objasnio je.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC