• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović: Nikad teže, zato je slatko

Autor mondo.rs

"U ovoj konkurenciji ne znamo za medalju od 2008. godine. Međutim, ova generacija igrača, rođenih 1994. godine ne zna za neuspeh", rekao selektor "orlića" posle uspeha na EP.

 Mijatović: Nikad teže, zato je slatko Izvor: MN PRESS

Oporavili se, podigli i osvojili medalju.


Selektor mlade košarkaške
reprezentacije Srbije Dejan Mijatović ponosan je na svoje momke, za koje kaže da su više od Hrvata želeli medalju na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

"Nije im bilo lako posle poraza od sjajne selekcije Turske u polufinalnom susretu. Ali, su pronašli način da se podignu, oporave, što je karakteristika pravih šampiona. Bili su borbeniji i hrabriji, više želeli pobedu i medalju od selekcije Hrvatske što je bilo
presudno na ovom meču", kazao je Mijatović.

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medaljuna Evropskom prvenstvu za mlade u Grčkoj, pošto je danas u meču zatreće mesto pobedila Hrvatsku sa 79:66 (17:18, 22:18, 22:12, 18:18). 

"U ovoj konkurenciji ne znamo za medalju od 2008. godine. Međutim,ova generacija igrača, rođenih 1994. godine ne zna za neuspeh. Bilisu treći u Evropi, drugi na svetu i sada su ponovo na pobedničkompostolju iako nam je nedostajalo dosta nosilaca igre", rekao jeMijatović.

Mijatović je dodao da mu je ovo najteža medalja koju je ikadosvojio.

"Ovo je bila moja najteža reprezentativna misija za sedam godina koliko sam u Košarkaškom savezu Srbije. Najteža nedelja u mojoj trenerskoj karijeri. Samo najbliži saradnici znaju kakvih smo imali problema od prvog dana priprema zbog brojnih otkaza, povreda i kalendara takmičenja", rekao je selektor Srbije.

On je posebno zahvalio i igračima koji nisu otputovali sareprezentacijom za Grčku.

"Želim da se zahvalim Nemanji Đorđeviću, Miroslavu Pašajliću,Milošu Koprivici, Aleksandru Bursaću i Matiji Milinu koji sunaknadno pozvani da samo treniraju sa nama i pomognu nam iako su znalida neće ići na šampionat. Ovo je i njihova medalja", kazao jeMijatović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC