• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bogdan sa Željkom? Nebo je granica"

Autor mondo.rs

"U Fenerbahčeu, pod vođstvom Željka Obradovića, Bogdan Bogdanović može da postane najbolji igrač Evrope", smatra Mirsad Turkčan.

 "Bogdan sa Željkom? Nebo je granica" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Spletom okolnosti, košarkaši Fenerbahčea Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali su "kontrolu" u nedelju popodne u hotelu Grand na Kopaoniku. U posetu im je došao Mirsad Jahović - Turkčan, doskorašnji tim menadžer prvaka Turske, sa svojom decom.

U razgovoru sa novinarima iz Beograda, na putu ka bazenu hotela, Pazarac je priznao da nije znao da Aleksandar Đorđević sprema tim baš u tom hotelu, baš tog dana.

"Slučajno sam došao, s klincima sam u Novom Pazaru, na odmoru", rekao je uz osmeh.

Legenda Fenerbahčea i turske košarke, nesuđeni reprezentativac Jugoslavije i veliki navijač Partizana, dobro je upoznat sa ekipom koju je Đorđević u tim momentima polako pripremao za još jedan trening.

"Mislim da će sa Sašom Đorđevićem stići i nova energija, koja je reprezentaciji bila neophodna. Imaju mlad i perspektivan tim i mogu da budu iznenađenje u Španiji", uverava Turkčan.

Posle turbulentne sezone, završene osvajanjem titule prvaka Turske u kontroverznoj finalnoj seriji, planirao je da napusti Fenerbahče i da sa svojim poslovnim partnerom kupi klub, Olin iz Jedrena.

"Došli smo u fazu krajnjih razgovora, da preselimo klub u Bodrum. Počeo sam da se bavim menadžerskim poslom, imam najveću menadžersku firmu u Turskoj, pa bih igrače koji ne igraju dovoljno u svojim klubovima - Fenerbahčeu, Galatasaraju, Efes Pilsenu i drugima, dovodio da se kod nas afirmišu i da steknu iskustvo. Na kraju je bilo problema i odustali smo ove godine. Ako Olin ostane u prvoj ligi, mislim da ćemo dogodine realizovati te pregovore", objasnio je.

Prvi igrač u istoriji Fenera čiji je dres sa brojem šest penzionisan i istaknut sa vrhu hale, ostaće "vojnik kluba" i ubuduće, iako više neće biti tim menadžer. Div evropske košarke, najbolji skakač u istoriji Evrolige i dvostruki MVP Top 16 faze pažljivo će motriti i na partije srpskih igrača u šampionu Turske.

Pre svega na nastupe i razvoj novajlije, Bogdana Bogdanovića.

Za prošlu godinu je urađeno sasvim dovoljno, a transferima koje je Fenerbahče uradio kao klub, mislim da će biti na velikoj sceni, evroligaškoj i mislim da će biti u samom vrhu i sledeće sezone. Kao što znate, tu su Bogdan Bogdanović, Bjelica, Preldžić, Gaudlok iz Uniksa, Hikman, priča se i da će Jan Veseli da dođe... Mislim da će se okupiti strašno kvalitetna ekipa, koja će biti atletski dobro pripremljena i napašće sam vrh evropske košarke".

Naravno, imao je i spreman savet "Rising staru" Evrolige.

"S obzirom na to da znam da je Istanbul prelep i veliki grad, sa mnogo lepih mesta, Bogdanu bih poručio da živi sportski, pre svega, da sluša uputstva Željka Obradovića i ne može da pogreši".

Izvor: MN PRESS Turkčan je dobro upoznat sa kvalitetom doskorašnjeg igrača Partizana i jednog od najboljih srpskih košarkaša. Slušao je lepe stvari o njemu i pre prošle sezone.

"Pratio sam Bogdana cele godine. Još prošle godine je Željko govorio da je jedan od najperspektivnijih mladih igrača Evrope, što i jeste, ali kažem da promena sredine ponekad može da bude velika i u pozitivnom i u negativnom smislu za mlade igrače. Ipak, mislim da Fenerbahče ima najbolju strukturu u Evropi ubedljivo, da ima svoju arenu, sve što treba da prati razvoj velikog sportiste i košarkaša. Samo da sluša Željka i vrlo brzo će biti najbolji igrač Evrope. Potom, posle dve, tri godine, mesto će mu biti u NBA ligi".

Dakle, Turkčan nema dilemu oko toga da li je Bogdanović napravio dobar izbor.

"Jeste, pre svega zbog trenera. Došao je u mladi tim, koji je gladan uspeha, koji ima mnogo jakog i ozbiljnog sponzora, što je Ulker, i mislim da uopšte neće biti problema ni oko čega. Bolje je pored Željka da bude, nego bilo ko da ga pozove u Evropi", razjasnio je bivši igrač čija reč ima ogromnu težinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC