• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić: Trebalo je da pređem u Zvezdu

Autor mondo.rs

Plejmejker reprezentacije Srbije raduje se saradnji sa Svetislavom Pešićem u Bajernu i pamti sezonu 2008/09, kada je "Kari" insistirao da on bude vraćen Mali Kalemegdan.

 Micić: Trebalo je da pređem u Zvezdu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Iako transfer Vasilija Micića u Bajern još nije ozvaničen i iako ga do selidbe u Minhen deli nekoliko detalja, sa velikom sigurnošću se može napisati da će igrač Mege od jeseni nositi dres bavarskog kluba.

Talentovani srpski plejmejker tako će, ipak, dobiti priliku da sarađuje sa Svetislavom Pešićem, trenerom koji ga je hteo u svom timu i klubu još kada je prvi put radio u Crvenoj zvezdi (2008/09).

KOP - MESTO GDE SAM ODRASTAO

"Zaista uživam na Kopaoniku. Sto metara odavde sam odrastao, živeo tu do devete godine, lep je osećaj kad se vratiš tamo gde sam odrastao. Za mene je ovo više nego veliko zadovoljstvo".

 Micić je te godine nosio dres FMP Železnika, u koji je stigao upravo iz Zvezde, a posle kojeg je zaigrao za Mega Vizuru, svoj sadašnji klub.

"Drago mi je zbog svega, jer mi je prvi put da izlazim iz države i jer mi je jako drago da ću raditi sa Pešićem. Bili smo u kontaktu i pre, trebalo je da pređem u Zvezdu kada je prvi put radio u njoj, ali o tom potom, ne bih više o transferu. Još nisam potpisao ugovor i ne bih mnogo pričao o tome. Skoro je gotovo", razjasnio je u nedelju, tokom druženja reprezentativaca sa novinarima na Kopaoniku.

Da li je Zvezda i ovog leta bila opcija za perspektivnog "A" reprezentativca? Naravno, nije konkretno rekao.

"Moja prva želja je bila Bajern Minhen. Prema mom mišljenju, sve što se tamo dešava je dobro za mladog igrača. U odnosu na sve opcije koje sam imao pored toga, to je bila moja želja. Rad sa Pešićem je odličan, svi su mi rekli da ću kod njega sigurno napredovati. Imao sam priliku da radim sa njim, zahtevan je trener, najviše u odbrani, pogotovo sa plejmejkerima, a to je meni možda trenutno najveći problem i znam da ću na tome morati da radim".

Izvor: MN PRESS

Pešić je zahtevan, a kakav je trener Aleksandar Đorđević, sa kojim se Micić sprema za nastup na Svetskom kupu u Španiji?

"Mislim da je Sale uspeo da od svih trenera sa kojima je radio izdvoji ono što voli i da od toga napravi kolaž koji sada sa nama radi. Postavili smo prve okvire napada, meni se sviđaju. Imamo dobar kvintet plejmejkera, ako računamo u njih i Nedovića, koji može da igra na pozicijama ’jedan’ i ’dva’... Imamo i najviše plejmejkere u Evropi", objasnio je Micić.

Može li da se nasluti kakvu će Srbija igrati košarku u Španiji?

"Može. I Duda je forsirao tranziciju, ali je prošle godine igrački kadar bio malo slabiji. Sada imamo situaciju da praktično svi igrači od pozicija ’jedan’ do ’tri’ mogu da igraju sa loptom, da igraju pikenrol i da kreiraju. Mislim da će to biti osnovni deo naše igre. Imamo kvalitetne i visoke igrače, imaćemo balans spoljnih i unutrašnjih akcija i mislim da će sve biti vezano za tranziciju", razjasnio je Micić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC